![]() | Ajdija |
![]() | lukaszgd |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | Bilberry |
quantum137 - Założyłem tam próbne konto i widzę, że jest bardzo mało języków, szkoda:/
- vor 12 Jahren geändert: vor 12 Jahren |
+1 |
Bilberry - oni dopiero zaczynają, a wiedzą co robią, bo to ludzie, którzy stworzyli CAPTCHA i wykorzystali je do poprawiana błędów w skanowanych książkach, teraz też uczą ludzi języka, a celem jest aby ci ludzie tłumaczyli teksty - pożyteczne dla jednostek oraz społeczeństwa :P
polecam ten filmik http://www.ted.com/talks/luis_von_ahn_massive_scale_online_collaboration.html - vor 12 Jahren |
+1 |
quantum137 - Tak ale jest jedno ale, wystarczy poczytać tamto forum by zrozumieć, że tłumaczenie to bardzo trudna sprawa i wymaga szerokiej wiedzy.
Nawet na relatywnie niskim poziomie zwykły człowiek, który nie studiował filologii/translatoryki sobie najzwyczajniej w świecie nie poradzi. Opierać na czymś takim większy projekt jest najzwyczajniej w świecie błędem, potrzebne jest zaplecze osób znających biegle dane (minimum dwa) języki. - vor 12 Jahren |
+2 |
Bilberry - teksty w internecie są różne, od bardzo trudnych tekstów technicznych po bardzo proste zdania, które przetłumaczy nawet początkujący, poza tym jak się uczysz i tłumaczysz to zawsze możesz poprosić o pomoc, poza tym tłumaczenie jest akceptowane gdy zrobi je parę osób, to tak jak z CAPTCHA, nie wystarczyło, że jedna osoba tak przepisała, musiało to zrobić parę osób
-
vor 12 Jahren
|
+1 |
quantum137 - Mam w tej kwestii pewne doświadczenie i taki system po prostu nie bedzie działał, z wielu powodów.
Idea zacna ale jak to zwykle bywa brak wiedzy o podstawowych mechanizmach powoduje, że jest to skazane na niepowodzenie. - vor 12 Jahren geändert: vor 12 Jahren |
+1 |
Bilberry - pesymista z ciebie, chodzi o to, że taki ludzki tłumacz przetłumaczy lepiej niż google translate i to już jest sukces, oczywiście daleko mu będzie to tłumacza przysięgłego ;)
-
vor 12 Jahren
|
+1 |
quantum137 - Patrzę na to pod kątem nauki... zwróc uwage, że w komentarzu wyżej skupiasz sie na czymś innym niż idea tamtego portalu.
Zresztą szkoda więcej pisać, kto chce - spróbuje:) - vor 12 Jahren |
+1 |
![]() | bird |
quantum137 - Tylko dwie okejki od 20 grudnia?
Trochę mało, ale z zerem nie-okejek daje 100% zadowolonych;) - vor 12 Jahren |
+2 |
![]() | quantum137 |
J | jredlicka-dysko |
hotaru85 - do nauki angielskiego dla Niemców są już gotowe wszystkie ćwiczenia, nagrania i dialogi. do nauki niemieckiego trzeba to wszystko stworzyć od nowa (szczególnie nagrania native speakerów), nie można tak po prostu "odwrócić" :)
-
vor 12 Jahren
|
+2 |
![]() Pozdrawiamy :) - vor 12 Jahren |
+2 |
Haku92 - Niestety jestesmy już chyba troche zniecierpliwieni wieloletnim co poniektórzy czekaniem..
-
vor 12 Jahren
|
0 |
J | jredlicka-dysko |
balldur - hmm 'prawdopodobnie'. Więc znowu tak bardzo nie nakręcałbym się na ten niemiecki. To znaczy tyle, że są na to jakieś tam szanse i to wszystko..I ten pierwszy kwartał roku... którego ? :)
-
vor 12 Jahren
|
+1 |
![]() | chinyere |
![]() | chinyere |
Haku92 - na grouponie ostatnio była promocja na tamte kursy [;
Korzystaliście z tego? Bo z racji tego że chyba nie doczekam się na niemiecki na etutorze wykupię sobie tam [; - vor 12 Jahren |
|
hotaru85 - Ok już załapałam. Ja kupiłam tam "kurs" języka niemieckiego, który okazał się Profesorem Henry przerobionym na wersję przeglądarkową. Nie dopasowali tego do wersji www, nawet nie zmienili tła i tych paskudnych grafik, lekcje są w przestarzałej technologii flash, nie można skopiować tekstu itd. Zróżnicowanie ćwiczeń jest biedne, tylko testy i klikanie, nuuudaaa. Jak już się człowiek raz przyzwyczai do pewnego poziomu, to później ciężko zejść na dół. Wykonałam 3% i rzuciłam to w diabły. Dlatego tak bardzo mi się marzy niemiecki etutor, jednak poziom tego portalu jest nieporównywalny z niczym innym.
-
vor 12 Jahren
geändert: vor 12 Jahren
|
+2 |
B | balldur |
Poziomek - Widziałem jedną, próbną lekcję niemieckiego grrrrr... jaki to brzydki język ;D
-
vor 12 Jahren
|
+1 |
![]() |
+2 |
Ewelina79 - Mam nadzieję tylko, że forum niemieckie będzie rozdzielone z angielskim.
-
vor 12 Jahren
|
+3 |
angnew1 - Dobrze, że to spostrzegłaś Ewelina79 bo gdyby raem było to już całkiem by się bałagan zrobil:)
- vor 12 Jahren |
|
japonskiwachlarz - Dział Pytań językowych, Tekstów i Nagrań będzie odrębny dla obu języków nauki, więc nie ma powodu do zmartwień :) Ale dziękujemy za czujność :D
-
vor 12 Jahren
|
+2 |
Esency93 - Wow, nie wierzę, że wreszcie doczekamy się niemieckiego! :D Czekam z niecierpliwością na jakieś informacje, bo niedawno akurat wróciłam z Niemiec, wraz z nowymi siłami do walki z tym językiem ;)
-
vor 12 Jahren
|
+1 |
pako eTutor Mitarbeiter |
![]() | Sylfana |
![]() |
+2 |
futbolowa - Wielka szkoda, długo ten hiszpański był obiecywany i znam mnóstwo osób, które strasznie się na niego napaliły i ciągle dopytują, kiedy wreszcie się pojawi.
-
vor 12 Jahren
|
+2 |
Esency93 - Oj tak, hiszpański też bym chętnie ujrzała. Co prawda cieszę się, że niemiecki wreszcie jest, ale jednak mam skrytą nadzieję, że uda się niebawem wdrożyć także hiszpański ;)
-
vor 12 Jahren
|
+1 |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.