ANMELDEN

powtórki, a godzina 00:00

vor 14 Jahren
Witam.

Mam taki problem. Robię sobie zaległe powtórki i wybija północ. Powtórki, które przed chwilą wykonywałem znikają i pojawiają się te z kolejnego dnia. Co się dzieje z tymi zaległymi powtórkami?? Normalnie, kiedy nie jestem zalogowany do etutor one przechodzą na kolejny dzień, jednak gdy jestem zalogowany i wybija północ to one gdzieś znikają i z tego co widzę, to nie są rozdzielane na kolejne dni.

edit:

W statystykach widnieją one jako przerobione, a patrząc na kalendarz powtórek to wydaje mi się, że nie zostały one dodane do powtórek na kolejne dni. Tak, jakby zostały usunięte.
crank127

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 3

Dodaliśmy odpowiednie wyjaśnienie na stronie:

[url]https://www.etutor.pl/pomoc/powtorki.php[/url]

Dodatkowe powtórki elementów ocenionych na 1 lub 2 nie przechodzą na następny dzień. Oznacza to, że jeśli powtórki te nie zostaną wykonane do północy w dniu, w którym nastąpiło wystawienie negatywnej oceny dla danego elementu, to dodatkowa powtórka dla tego elementu zostanie skasowana z kolejki powtórek. W takim przypadku element będzie powtarzany kolejny raz dopiero w dniu, który wyliczył nasz algorytm.
pako
eTutor Mitarbeiter

Dziękuję za odpowiedź.

A czy jest jakaś możliwość, aby przełożyć powtórki elementów ocenionych na 1, 2 których nie zdążyliśmy dokończyć danego dnia, na następy?

Zakładam, że nie, ale lepiej się zapytać :)
crank127
vor 14 Jahrengeändert: vor 14 Jahren

niestety nie ma takiej możliwości, a jest ona baaaaaaaaaaardzo potrzebna...

nawet mi przed chwilą zabrakło tej funkcji :(

Ja zazwyczaj radzę sobie z tym robiąc sobie fiszki z trudniejszych słówek i po północy uczę się z nich...
Jakbyś był zainteresowany, to nauka z nich jest bardzo podobna do nauki z tutora. Wycinasz sobie duuużo małych karteczek i po jednej ich stronie piszesz słówko po polsku, a po drugiej jego odpowiednik po angielsku. Ucząc się przekładasz je na 2 kupki: te które już umiesz i te które jeszcze nie, a w drugiej rundzie bierzesz znowu te których nie umiesz i dalej przekładasz na 2 kupki: to tej pierwszej i do tych których jeszcze nie umiesz...

Niestety zajmuje to tez trochę czasu i ja np dziś za późno zaczęłam robić te fiszki z słówkami, i 30 słówek mi zostało przerzuconych na koniec tych z dzisiejszego dnia :(

Kiedyś prosiłam o możliwość drukowania tych fiszek z tutora (tak jak jest w innych konkurencyjnych programach), ale niestety...
a tak do 23:55 uczyłabym się spokojnie z tutora, a potem wydrukowałabym sobie gotowe fiszki...
Wampirka

Ähnliche Threads