![]() | lukmostowik |
? | Gość |
lukmostowik - OK rozumiem, ale jeżeli przypuśćmy powtarzałem dzisiaj jakieś słówko które widzę pierwszy raz na oczy; po wykonaniu trzech powtórek tego słówka dam ,,3", to dzisiaj znam to słówko, ale jutro już nie koniecznie. A znowu jeśli dzisiaj dałbym ,,1" to jutro będę miał to samo do powtórzenia.
-
vor 11 Jahren
|
|
Gevelka - No i niejako o to chodzi. Bo celem jest to byś nauczył się słówka. Czyli jeśli drugiego dnia już go nie pamiętałeś i dałeś jeden, to algorytm jakoś tak będzie Ci w krótkich odstępach czasu podsuwać słówko byś się go wreszcie nauczył. Tak po prostu działa ludzki mózg, nie zawsze da się zapamiętać wszystko po jednym przeczytaniu, a system powtórek został tak skonstruowany, że podsuwa słówko wtedy, kiedy bez powtózenia mógłbyś je już zapomnieć (albo przynajmniej gdzieś w tych okolicach czasu).
Ja robię powtórki tak długo, aż pojawia się, że wykonałam wszystkie - vor 11 Jahren |
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
K | Kardamon |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.