K | kskowina |
![]() | milena.u |
kskowina - Dziękuję za wyjaśnienie.
Czy możemy porównać to do użycia 'the' z np. hospital? He goes to hospital (as a patient). [szpital jako miejsce w którym się leczy] He goes to the hospital (as a visitor). [szpital jako budynek] Mam kolejny problem z 'the'. DIKI-B1-13- Occupations - sentences (pictures) Czy zdanie 'The miner works underground.' jest prawidłowe? Czy nie powinno być 'A miner works underground.' lub 'The miner is working underground.' ? - vor 9 Jahren geändert: vor 9 Jahren |
|
milena.u - Proszę pamiętać, że mówimy o nazwie lotniska, nie o słowie "lotnisko". Rzeczywiście, moje wyjaśnienie mogło sugerować, że ta zasada ma tutaj zastosowanie, za co przepraszam. Odsyłam z powrotem do mojej odpowiedzi, udało mi się uzupełnić ją o pewne informacje, mam nadzieję, że teraz będzie to bardziej przejrzyste.
Co do drugiej kwestii, to niekoniecznie jest to błąd. Ale rozumiem, skąd to pytanie i równie dobrze mogłoby tam być "A miner works underground". - vor 9 Jahren |
|
kskowina - Kwestia 1: 'the' przed nazwami lotnisk
Czy to oznacza, że w zdaniu 'Does this bus go to Stansted Airport?' brakuje 'the' ? Kwestia 2: Kwestia 2: DIKI-B1-13- Occupations - sentences (pictures) Proszę przejrzeć inne zdania w tym ćwiczeniu. Według mnie jest coś nie tak z 'The miner works underground.' - vor 9 Jahren |
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
witam, pytanie w zadaniu brzmi: Ile zajmuje dotarcie z lotniska Stansted do centrum miasta?
przydałyby mi się materiały na temat czasownika GET
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.