ANMELDEN

Czy można zwolnić jakoś czytanie przykładowych zdań?

vor 9 JahrenLetzte Aktivität: vor 9 Jahren
Mam takie pytanko bo ten lektor czyta tak szybko ze nawet jak widze zdanie to kilku słówek nie słyszę .
K
Kamil1995

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 3

Witam,

z tego co wiem to nie ma takiej możliwości. Trzeba się do tego przyzwyczaić. Po pewnym czasie uznasz że zbędne jest zwalnianie wymowy.

Pozdrawiam.
?
Gość

Witaj też mam z tym problem i to od dawna(taki ten nasz Etutor) szczególnie że Anglicy chętnie mówią wolniej jak wiedzą że masz z czymś problem, oni generalnie są bardzo zadowoleni jak mówimy w ich języku, szczególnie że niewielu Polaków mówi nawet tu w UK po Angielsku, oczywiście nie chcę nikogo obrażać ale rodacy szczerze mają z tym problem,polecam powtarzać na słuchawkach po kilka raaaazy.Pozdro
adamdor

Nie ma takiej możliwości, ale po jakimś czasie się przyzwyczaisz. Też miałam na początku z tym problem, a teraz uważam, że to świetne ćwiczenie rozumienia ze słuchu - nawet jeśli nie usłyszysz któregoś słowa to musisz zrozumieć z kontekstu jakiego słowa Ci zabrakło. Podobnie miałam z oglądaniem filmów w oryginale. Najpierw oglądałam z napisami i zatrzymywałam co chwilę żeby przeczytać dokładnie i zrozumieć, a teraz powoli przestawiam się na oglądanie filmów w wersji oryginalnej bez napisów żeby jak najwięcej zrozumieć ze słuchu. Odtwarzaj po kilka razy i ucz się ze słuchawkami. Za jakiś czas to już nie będzie problemem. Pozdrawiam,
D
peszeczek

Ähnliche Threads