![]() | radeks1968 |
R | radmar2 |
lamia_wroc - ciężko się nie zgodzić.
@Radeks1968: nic nie stoi na przeszkodzie, byś kilka razy odtwarzał ten sam text czy słówka. potraktuj to jako wyzwanie - cel: dojść do takiej płynności by mówić w tym samym tempie co lektor. Uda się! :) - vor 14 Jahren |
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | matita27 |
![]() | radeks1968 |
![]() | radeks1968 |
dania57 - nie poddawaj się!!!!
patrz na tekst i powtarzaj za lektorem do skutku. Za którymś razem na pewno się uda. Nie tylko Ty masz takie kłopoty. - vor 14 Jahren geändert: vor 14 Jahren |
+1 |
dania57 - jest jeszcze metoda taka.Najpierw powtórz na głos kilka razy tylko poszczególne wyrazy.A potem spróbuj zlepić to w całość
-
vor 14 Jahren
|
+1 |
esterka - Możesz powtarzać, zaczynając od ostatniego wyrazu, np. coffee, następnie dodajesz poprzedni i powtarzasz some coffee, potem us some coffee, itd. aż do całego zdania I'll make us some coffee.
-
vor 14 Jahren
|
+1 |
efogt - Esterka , coś jest w tej metodzie... dlaczego od ostatniego? Stosujesz tą metodę?
-
vor 14 Jahren
|
+1 |
efogt - Spróbowałam:) Od tyłu jest super:) Od przodu jakoś ciężej przyswoić słowa. Nie wiem co w tym jest ale działa:)Dzięki, będę to praktykować:)
-
vor 14 Jahren
|
+1 |
![]() | radeks1968 |
efogt - No , jest jeden taki lektor od którego ja także nie mogę niczego się nauczyć. Jak by w tym kraju gdzie mieszkam mówili tak jak ten lektor to nikogo nie rozumiała bym ni w ząb:) Choć muszę powiedzieć że zdarzają się takie talenty i tu:)
-
vor 14 Jahren
|
+2 |
efogt - He,he dobre dobre:) Nie było mnie w kraju...już czwarty rok idzie:) Zapomniałam że i u nas też są takie talenty:)
-
vor 14 Jahren
|
+2 |
zolty - Pierwsze nagranie jest ucięte. Nagramy je ponownie najszybciej jak to będzie możliwe.
-
vor 14 Jahren
|
|
radeks1968 - no wlasnie ludzie sie ucza ale nie zwracaja uwagi na bledy techniczne i w koncu nie wiadomo czy pewne slowa sie pomija w wymowie czy to blad techniczny.To co pisalem wolniejsza wymowa dla poczatkujacych byla by bardziej zrozumiala.Pozdrawiam
-
vor 14 Jahren
|
|
A | annasnafal27 |
radeks1968 - no zgadzam sie z tym ze nikt nie mowi wolno bo trzeba byc spowolnionym aby tak wolno sie wyslawiac albo po zielsku na haju.Lecz jezeli sie zaczyna i ponaje slowa to moglo by byc inaczej .To co dla jednych jest oczywiste dla innych jest pewnym stopniem trudnosci.Pozdrawiam
-
vor 14 Jahren
|
+1 |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.