H | halkins |
![]() | dawidturek |
halkins - Dziękuje za odpowiedź panie Dawidzie.
Ale dlaczego modyfikacja miałaby dotyczyć tylko aplikacji mobilnej? Czy naprawdę ktoś kiedykolwiek z nas użytkowników prosił o połączenie klawisza ENTER i ZAPISZ? Jak sięgam pamięcią zawsze klawisz ENTER służył do przeskakiwania o jedną linijkę w dół, wiec dlaczego nie może tak zostać? Zastosowanie rozwiązania ENTER i ZAPISZ w wersji desktopowej to niewygoda, ale w wersji mobilnej to już czysty błąd techniczny programisty. Proszę o przekazanie tej sugestii do działu technicznego, że potrzebujemy ENTER'a do przeskakiwania o jedną linijkę w dół. Do zapisywania można użyć np. Ctrl+S albo innej kombinacji klawiszy. Pozdrawiam. - vor 8 Jahren |
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | dawidturek |
mlesniewska1 - To jest powszechnie stosowane w bardzo wielu aplikacjach (choćby w popularnym edytorze Word), niemniej wiele osób nie zna tego. Jak już kiedyś zauważył @halkins, może warto gdzieś o tym wyraźnie wspomnieć w Pomocy, opisać, jak choćby jest to opisane o klawiszach stosowanych podczas wykonywania Powtórek.
-
vor 8 Jahren
geändert: vor 8 Jahren
|
+1 |
halkins - Szczerze mówiąc już mi się wszystko pomieszało od tych ciągłych zmian, i tak w głównym wątku piszę o klawiszu = + ENTER, a tu rzeczywiście chodziło mi o SHIFT+ENTER, a to tylko dlatego, że teraz klawisz = został zaimplementowany do edytowania notatek, który kiedyś służył do wpisywania znaku równa się .. ech... tzn. chyba się zestresowałem.
W moim Wordzie przechodzę w dół tylko samym klawiszem ENTER, wiec sam już nie wiem. Jak to dobrze pani @mlesniewska1 ze jeszcze panujesz nad tym wszystkim. Ja się pogubiłem. Pozdro. - vor 8 Jahren |
|
mlesniewska1 - do @halkins - oczywiście, że w Wordzie przechodzi się do następnego akapitu Enterem. Ale do AKAPITU (!), czyli do kolejnej nowej linii powielającej poprzednie formatowanie. A jeśli chce się np. coś wpisać "troszkę" niżej to wówczas shift+enter. To jest takie "zawijanie tekstu" na własne życzenie, a nie jak kończy się ekran. Bardzo użyteczne np. przy numerowaniu, wąskich tabelkach itp.
p.s. sorry, że tak trochę nie na temat postu :-( - vor 8 Jahren geändert: vor 8 Jahren |
+2 |
![]() | dawidturek |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.