K | KBPL |
![]() | dawidturek |
KBPL - Powyższe jest oczywiste. Ale dlaczego nie mogłaby być dołączona na końcu, choćby mniejszą czcionką, do każdej listy słówek ta dodatkowa informacja: oprócz „Łącznie elementów” dodatkowo „Razem z przykładami/Łącznie z przykładami”? Technicznie to chyba żaden problem wstawić jeszcze jeden wiersz, z liczbą będącą po prostu sumą ikonek „plus”, które chyba przy każdej liście są równoważne z tą całkowitą liczbą elementów (słówka i przykłady)? Moim zdaniem byłaby to użyteczna informacja dla użytkowników.
-
vor 8 Jahren
|
+2 |
KBPL - (1/3) Prowadzę sobie na własne potrzeby statystyki dotyczące elementów w powtórkach w formie tabeli w excelu. Czyli (1.) lista w powtórkach (np. Food and drinks – Przy stole); (2.) ilość słówek (25); (3.) ilość elementów z przykładami (92) oraz (4.) ilość elementów nie dodanych jeszcze przeze mnie. I od czasu do czasu zauważam że są zmiany w obie strony. Czyli do list dodawane są nowe przykłady albo, znacznie rzadziej, coś jest usuwane. Ale nie wiem w której liście są zmiany. Tak jak dzisiaj zniknęły mi 3 elementy z powtórek. A mając zapisane ile jest słówek oraz słówek razem z przykładami przy każdej liście można by łatwo kontrolować te zmiany. cdn.
-
vor 8 Jahren
|
|
KBPL - (2/3) Po prostu porównuję co jakiś czas (np. raz na kwartał) te 2 wartości przy każdej liście. Ale do tego potrzebuję dodatkowo liczbę elementów z przykładami do każdej listy, którą teraz sam muszę sobie policzyć. Można to liczenie oczywiście znacząco ułatwić w ten sposób, że wyświetla się listę, a następnie prawym przyciskiem „Pokaż źródło strony”, następnie kopij wszystko (Ctrl+A) i wklej wszystko (Ctrl+V) do Worda, i dalej w Wordzie znajdź (Ctrl+F) i wpisać „Usuń z powtórek” – mam wtedy ilość elementów dodanych do powtórek z listy czyli z ikonką czerwoną minus oraz „Dodaj do powtórek” – cdn.
-
vor 8 Jahren
|
|
KBPL - (3/3) elementy z ikonką zieloną plus (suma tych dwóch liczb daje liczbę elementów z powtórkami czyli to czego brakuje mi przy statystykach). Niemniej sprawdzenie każdej takiej listy w ten sposób trwa minutę czy dwie. A jak ma się grubo ponad 100 list w powtórkach to sprawdzenie tego musi trwać.
-
vor 8 Jahren
geändert: vor 8 Jahren
|
|
dawidturek - Wszelkie sporadyczne zmiany w liczbie słówek na poszczególnych listach mogą wynikać z tego, że listy są regularnie rozbudowywane, dochodzi nowe słownictwo, a niektóre hasła mogą zostać przeniesione z listy do listy. Z naszych informacji wynika, że w listach słówek Użytkownicy zwracają przede wszystkim uwagę na słówka, które dodają sobie do powtórek i dlatego liczba wyświetlanych elementów dotyczy wyłącznie słówek, by nie wprowadzać Użytkownikom zamieszania. Co do samej sugestii, jesteśmy wdzięczni za zainteresowanie rozwojem naszej Platformy i przekażemy ją osobom decyzyjnym, aby przeanalizowały ją w przyszłości przy okazji różnych aktualizacji w Serwisie.
Pozdrawiamy. - vor 8 Jahren |
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
Gdzie zniknęła opcja edycji tekstu źródłowego w listach własnych słówek?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.