![]() | Tattoo94 |
![]() | jerzy_pozoga |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | piotr.grela |
![]() | jerzy_pozoga |
jerzy_pozoga - PS. Uwaga z mojego doświadczenia: W procesie nauki odradzam wszelkich mocnych używek jakim są zwane "dragi" , kawa, białe przerabiane cukry- to typowe hamulce w procesie zapamiętywania. Dobre są jedynie słodkie owoce mające cukry proste , łatwo przyswajalne. Ja na ten przykład lubię herbatę "Szałwia" (Salviae) z Herbapol-Lublin oraz herbatę Yunnan dla podtrzymania aktywności fizycznej. Ostrożnie z przedawkowaniem Szałwi ponieważ prowadzi do nadpobudliwości. Ruski lekarz zalecał mi maksymalny luz i spokój przed egzaminami.
Na luz, spokój mentalny, obniżenie ciśnienia oraz małe lenistwo polecam liściastą, zieloną chińską herbatę (bez cukru!) .Na mnie to działa efektywnie. - vor 8 Jahren geändert: vor 8 Jahren |
+4 |
![]() | Tattoo94 |
jerzy_pozoga - Hi Tatto, mam coś ciekawego dla ciebie,
Nie jestem biegły ani fluently in English ale pełen optymizmu i wierzę iż to-owo jest przydatne do nauki, http://brain.rehab.med.ubc.ca/lara-boyd-to-present-at-the-2015-tedx-vancouver/ After watching this, your brain will not be the same | Lara Boyd | TEDxVancouver https://www.youtube.com/watch?v=LNHBMFCzznE Dwa razy słuchałem Pani Prof.Lara Boyd, bardzo ciekawe. Nie wszystko rozumiem ponieważ dla mnie za szybko ale polecam ku uwadze. Pozdrawiam. - vor 8 Jahren |
+1 |
Tattoo94 - .....................................................................................
-
vor 8 Jahren
geändert: vor 6 Jahren
|
+1 |
Tattoo94 - ..............................................................
-
vor 8 Jahren
|
+1 |
jerzy_pozoga - Tak, ja również zagłębiałem się w pracę swojego mózgu i wiem iz nie jestem bystry. Pamiętam tylko iz w wieku 8-lat tuz przed zimą uczyłem się tabliczki mnożenia do stu i w miesiac czasu nauczyłem się, byłem uparty. Mam zbiór kilku ciekawych czasopism o sposobie zapamiętywania ale nie używałem tego. Interesuje mnie czytanie sposobem fotograficznym. A na temat pracy mózgu odsłuchałem Pani Kasia Szafranowska z YouTube która omawiała kilka sposobów na zapisywanie do pamięci. Ale póki co staram się aktualnie uczyć konwersacji za zapłatą w mojej klasie, dzisiaj i jutro.
-
vor 8 Jahren
|
+2 |
jerzy_pozoga - Hi Tatoo94, gratuluję ukończenia kursu na personalnego trenera i konsultant żywienia :-) a w Polsce nazywa się "Dietetyk". Miło mi pogadać w tym temacie z powodu zainteresowania owym. Mój dziadek był grubym i cukrzyk, Ojciec był gruby i ja również w spadku. Mam 96..98kg na co dzień i odchudzanie nie pomaga. A po 6pm wcinam zwyczajną białą kapustę bo jestem głodny.
-
vor 8 Jahren
|
+2 |
piotr.grela - Jurek ja to nie lubie z rana jesc a po 6 pm to zjadlbym konia z kopytami. Na sama mysl, ze mam sie odchudzac powoduje u mnie - wilczy apetyt :-) Wczoraj zastanawialem sie, kupic sobie serniczka czy nie. Dzisiaj mial byc koniec swiata...
- vor 8 Jahren |
+1 |
Tattoo94 - .........................................................................................................
-
vor 8 Jahren
|
+1 |
![]() | lukaszk85 |
jerzy_pozoga - Tak, masz rację Łukaszu,
Przytaczam wypis z wypowiedzi efogt 6-lat temu- "Pozdrawiam wszystkich uczących się. Nie próbujcie uczyć się języka na siłę, bijąc się z czasem czy odfajkowując kolejne lekcje tylko po łebkach...Tak samo jak przy wykonywaniu innych zajęć do nauki musimy włożyć odrobinę pasji, jakiegoś przekonania że w naszej nauce jest sens i że ten sens odczuwamy...." ................. Ja do tej pory uczyłem się z wieloma przerwami ale teraz, dzisiaj jestem pasjonatem aby dojść do satysfacji własnej z umiejętnością maturzysty B1/B2 i potwierdzić to w rozmowie lub piśmie z native speakerem. Pozdrawiam - vor 8 Jahren |
+4 |
H | Hear |
aldu1 - Haha, a ja myślałam, że ze mną, absolwentką filologii angielskiej, jest jakiś problem, bo co bym nie zrobiła/poprawiła na tym teście, to mi nie chce wskoczyć nic ponad B1 :D Inny test tego typu pokazuje C2. Wiedziałam, że coś jest nie tak z tym testem, ale teraz mam pewność.
-
vor 7 Jahren
geändert: vor 7 Jahren
|
|
Barbara.m - No nie wiem. W moim przypadku test pokazuje nieadekwatnie w drugą stronę. Od początku pokazuje mi C1/C2 a to bzdura.
-
vor 7 Jahren
|
|
? | Gość |
![]() | abmmichal |
![]() | mniszka |
Gdzie zrobić test poziomujący z języka niemieckiego ?
TextScanner aplikacja ułatwia przenoszenie, kopiowanie zdań ze screenów
Jeżeli chcę powiedzieć że coś będzie rano to powinienem użyć at czy in the morning?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
"I panic when I speak in public."
https://www.etutor.pl/lessons/en/b1/6/3/31980
.................
ps. Moje kłopoty są w owej lekcji, Pozdrawiam. - vor 8 Jahren