ANMELDEN

inny język w wersji tutora.pl?

vor 13 JahrenLetzte Aktivität: vor 2 Jahren
Bardzo podoba mi się ten etutor.pl
Czy istnieje inna wersja etutora do nauki innych języków?
D
Dalegor
agatajas113 - Bardzo nowoczesny i ciekawy pomysł na tą platforma do nauki francuskiego Preply http://francuski-egzamin-delf.blogspot.com.es/2015/11/recenzja-preply-francuski.html - vor 9 Jahren

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 18

to dobra propozycja, strona świetna
a sam bym chciał się jeszcze uczyć hiszpańskiego
Bilberry
Dalegor - Dokładnie:) hiszpański albo Francuzki. jeden miesiąc nauki i można już jechać tam na wakacje bez tłumacza - vor 13 Jahren
quantum137 - Chyba żartujesz Dalegor, 1 miesiąc...taaaaa i jeszcze język Francuski.

- vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren
endriuus - Dokładnie , angielski jest świetny. Chętnie jednak wykupiłbym lekcje hiszpańskiego. - vor 13 Jahren

To ja poproszę niemiecką wersję ;-)
A
Agapie
lamia_wroc - wydaje mi się, że największą pracę e-tutor ma za sobą: zrobili platformę - narzędzie do nauki, które działa.
Teraz tylko przygotować kontent.
Brzmi prosto! :)

PS. mój niemiecki, jego poziom baaardzo potrzebuje etutora w tej wersji:)
- vor 13 Jahren

Mogły by być jeszcze wersja do nauki jezyka rosyjskiego.
S
sdzwig
ania_85r - o tak. może bym sobie coś przypomniała
i niemiecki dla siostry
- vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren

to ja poprosiłabym wersję włoską :)
Jokasta
askawska - Popieram z całej duszy! - vor 13 Jahren
agnieszkamalgorzatas - Ja też czekam na włoski! - vor 13 Jahren

silnik już jest, potrzebniby tylko byli nauczyciele, którzy wypełniliby serwis treścią i potem testowali, myślę, że początkowo możnaby udostępnić taki nowy język dla betatesterów taniej
nie wiem tylko czy pisząc tą wersję pomyśleli o używaniu UTF-8, bo jeżeli nie to mogłyby być problemy ze znakami np. w języku rosyjskim
taki serwis też mógłby być udostępniany stopniowo, np. dodać na początek tylko jedno ćwiczenie (np. to z czterema obrazkami do wyboru)
na pewno byliby chętni, np. ja :D
Bilberry
lamia_wroc - ja ja wez mnie wybierz mnie - vor 13 Jahren
paulina2701 - Czyżby Osioł ze Shreka? ;D - vor 13 Jahren
lamia_wroc - w wersji damskiej ;)
- vor 13 Jahren

I ja tez chce! Poprosze niemiecki i hiszpanski.
K
kamilj

Wydaje mi się, że autorzy strony powinni o tym pomyśleć, zysk na pewno będzie;) W dzisiejszych czasach taka platforma gdzie uczysz się kiedy chcesz i czego chcesz jest niezbędna dla osób które nie znajdują czasu na szkoły językowe czy prywatne korepetycje. A znajomość języków to podstawa- jakich to w zależności od zawodu;)

Gdyby takie platformy powstały fajne by było bezpośrednie przemieszczanie się pomiędzy nimi. Język niemiecki w takiej formie byłby dla mnie zbawieniem. Myślę jednak, że to trochę potrwa zanim dostępna będzie nawet wersje beta..
Krasnala

Z wielka przyjemnością postudiowalabym hiszpański,OLA!!!!!No i tyle
czupiratynka

Chętnie nauczyła bym się języka francuskiego :)
K
kkoperska

Może złożymy petycję:D by zrobili nową platformę językową:D zebrać 50 tyś głosów:D i na pewno to ich przekona
D
Dalegor
paulina2701 - No to powodzenia ;) - vor 13 Jahren
Agapie - ja się podpisuję!
- vor 13 Jahren
lamia_wroc - obywatelska (platforma) nie wystarcza? - vor 13 Jahren

Znalazłam odpowiedź:

"Kursy innych języków zostały na jakiś czas odłożone na drugi plan - skupiliśmy się na jeszcze lepszym udoskonaleniu kursu języka angielskiego oraz kilkoma nowościami, które będą dostępne wkrótce.

W chwili obecnej pracujemy nad kursami niemieckiego i hiszpańskiego, powinny być gotowe w kwietniu przyszłego roku."

https://www.etutor.pl/pytania-jezykowe/pytanie/50462-Niemiecki_.html
paulina2701

Zastanawiam się dlaczego nikt nie chce holenderskiego? W ofertach pracy króluje Holandia a polaków tutaj jak mrówek...no właśnie, a może dlatego nikt nie ma zamiaru się uczyć tego języka?
wacek6713
DAD - a tam sie nie dogadasz po niemiecku?

serio pytam
- vor 13 Jahren
Bilberry - oba języki germańskie, ale to tak jabyś pytał Polaka czy nie dogada się z Rosjaninem, albo Czechem - zdarzy się czasem podobne słowo, ale Polak bez nauki zrozumie tylko parę pojedyńczych słów u Rosjanina, podobnie Niemiec holenderski - vor 13 Jahren
wacek6713 - Może wyjaśnię.Holendrzy porozumiewają się zarówno angielskim jak i niemieckim.Jest w tym tylko taki szkopuł, że nie lubią Niemców i z tym językiem nie masz szans w żadnym urzędzie czy instytucji.Angielski owszem,ale gdy przychodzi do szczegółów (np.warsztaty sam.)robi się problem,nie znają technicznych określeń.Z kolei wszystkie pisma urzędowe są po holendersku,więc my mamy problem. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren
wacek6713 - Bilberry,jeszcze jedno.Pracowałem z Rosjanami w Finlandii i pomimo wielu lat męki z j. rosyjskim w szkołach miałem problem z porozumieniem.Ty twierdzisz, że Polak bez problemu dogada się z Rosjaninem albo Czechem, a według mnie Polak z Polakiem ma kłopoty.Jak nie wierzysz to jedź na Śląsk albo na Kaszuby. - vor 13 Jahren
Dalegor - W Holandii nie ma pięknych kobiet po co tam jechać pracować? - vor 13 Jahren
Bilberry - @wacek6713, wręcz przeciwnie, twierdzę, że nie porozumie się, napisałem: zrozumie tylko kilka pojedyńczych słów - vor 13 Jahren
wacek6713 - OK,Bill moja pomyłka .Źle zrozumiałem twoja wypowiedź.A co do kobiet,to złe wyobrażenie.Typowa mieszkanka Holandii to w dzisiejszych czasach już "mieszanka" różnych ras,a te są piękne,więc warto. - vor 13 Jahren
lamia_wroc - a może zaczniemy od tego, że czasem nauka języka to hobby samo w sobie a nie ŚRODEK do znalezienia pracy/zdania matury itd :)
niektórzy uczą się tak just for fun :)
- vor 13 Jahren

A ja włoski;)
Buona notte!
absolwentka
lamia_wroc - Cappucino :) - vor 13 Jahren
lamia_wroc - no i oczywiście: Cinquecento ;) - vor 13 Jahren

Two quarter-pounders, fries and coke, please;)
quantum137

Ojj przydałby mi się francuski, ale w sumie lepiej się skupić na mniejszej ilości języków, żeby były bardziej dopracowane, bo inaczej to nie ma sensu.
granat

Rowniez mnie sie marzy w etutor jezyk francuski :)
H
hannussia

Może kiedyś dodać chiński :)??
P
pitertweetol

To może jeszcze wersja Japońska.
Wbrew pozorom to nie tylko piękny ale nie zbyt trudny do nauczenia język.
No i nie trzeba by było czekać na tłumaczenie odcinków anime. :-D
Z jakichś powodów kumam ten język bardziej od angielskiego.
C
cinek99

Ähnliche Threads