![]() | Bilberry |
E | efogt |
Bilberry - to co podajesz napisałem później, u góry zacytowałem pierwszą moja odpowiedź i komentarz quantum137, co tam jest źle napisane?
co do twojego cytatu to jak najbardziej się zgadzam, gdy mówimy ogólnie o wodzie to nie musimy podawać wielkości, ale przyznasz, że najczęściej mówimy o konkretnych ilościach, które zamierzamy wypić, a pytanie odnosiło się właśnie do kubka herbaty, więc pisałem o rzeczownikach niepoliczalnych wraz z określeniem ilości - vor 13 Jahren |
+1 |
efogt - Właśnie Bill chodzi o to że za szybko nawiązujesz do pytania w nagłówku i jakby...trzeba niejako poskładać całą Twoją wypowiedź a nie raz domyślić się że właśnie chodziło Ci o to a nie o co innego.
-
vor 13 Jahren
|
0 |
efogt - Gdyby Twoje wypowiedzi były bardziej spójne, takie mniej rozrzucone...myślowo ( rozumiesz?) Trochę są mało wyraziste wymagające domysłów. Przepraszam Cię za tą krytykę ale myślę że fajnie że będziesz wiedział gdzie tkwi błąd w Twoich wypowiedziach które ogólnie nie są złe, czasem może opacznie rozumiane.
- vor 13 Jahren |
+1 |
efogt - Bil jeszcze jedno chodzi właśnie o słowo "ZAWSZE", kurcze Bill, no trudno się nie doczepić do tej wypowiedzi. "Niepoliczlane rzeczowniki podajemy ZAWSZE z miarą ich wielkości" - naprawdę nie widzisz że zabrakło tu kilku słów żeby to zdanie było prawdziwe? No proszę Cię...
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
efogt - Może od drugiej strony: Na pytanie które zadam "Kiedy podajemy miarę wielkości rzeczownika niepoliczalnego?" WEDLE TWOJEJ TEORII odpowiedź powinna brzmieć:ZAWSZE!!! A to nie prawda! Jak mam Ci to jeszcze wytłumaczyć?
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
Bilberry - pamiętaj, że odpowiadam na pytania ludzi, którzy dopiero się uczą angielskiego, ja na tym etapie chciałem zawsze prostej odpowiedzi, oczywiście w gramatyce nie ma prostych odpowiedzi, bo jest pełno wyjątków, a język mówiony to już osobna sprawa, podajesz zasadę, którą sami Anglicy łamią, chciałem krótko odpowiedzieć na podany problem, a nie podać ogólną zasadę gramatyczną, która jest zawsze prawdziwa
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
efogt - No dobrze, Bill, ja pasuję. Przepraszam Cię że się wtrąciłam i mam nadzieję że nie masz mi tego za złe. Uważam po prostu że źle sformułowałeś swoje zdanie, zabrakło w nim kilku słów które są naprawdę bardzo ważne. Pozdrawiam Cię serdecznie:) Do usłyszenia:)
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
Bilberry - nie mam do ciebie żalu efogt, jeżeli coś źle napiszę to zawsze mnie popraw, ja też się uczę, a przecież najlepiej się człowiek uczy na własnych błędach
postaram się w przyszłości lepiej przemyśleć moje odpowiedzi, udzielałem ich zawsze w przerwie na kawę i nie zawsze miałem wystarczająco czasu - vor 13 Jahren |
+3 |
quantum137 - Sorki, że tak późno piszę ale byłem zajęty.
Mam nadzieję Bilberry, że rozumiesz o co chodzi. Pod odpowiedzią Estery podpisuję się obiema rękoma! - vor 13 Jahren |
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | yathe |
quantum137 - hehe tutaj tez Ci zwrócę uwagę, że brakuje 'nieokreślone' w drugiej linijce:D
-
vor 13 Jahren
|
|
quantum137 - no tak :D najmniej oczywiste sa oczywiste kwestie;) Pozdro!
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
|
![]() | quantum137 |
Bilberry - to nie mogłeś tak napisać?
zamist tego napisałeś, że zawasze podaję dziwne teorie i że napisałem same bzdury napisz o co ci chodzi, gdzie jest błąd, a nerwy trzymaj na wodzy, wszyscy się tutaj uczymy, trochę kulury - vor 13 Jahren |
+3 |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.