S | SuperValue |
![]() | piotr.grela |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
S | SuperValue |
piotr.grela - Poltorej godziny dziennie to duzo pod warunkiem, ze codziennie zmusimy sie i znajdziemy motywacje do nauki. Ale oprocz kursu na Etutorze, zapisalbym sie na Twoim miejscu na jakis kurs tradycyjny w celu przelamania bariery w mowieniu w jezyku obcym. Etutor do nauki slowek i zwrotow, kurs do mowienia i wyjasnienia skompliowanej gramatyki jezyka niemieckiego a dla rozrywki ogladaj filmy po niemiecku np. na youtubie...
W jezyku niemieckim podobnie jak w wiekszosci innych jezykow rzeczowniki, przymiotniki, liczebniki odmieniane sa przez przypadki i w tym jest trudnosc w porownaniu do jezyka angielskiego. Poza tym sa rodzajniki... - vor 7 Jahren geändert: vor 7 Jahren |
|
noemi1985 - Jak najbardziej można opanować niemiecki do poziomu B1 w trzy lata, szczególnie ucząc się systematycznie po aż 90 minut dziennie. To ponad 1600 godzin nauki. Ja, ucząc się znacznie mniej w liceum, miałam ten poziom B1, a nauka przychodziła mi z dużym trudem (dziwna gramatyka, przypadki, rodzajniki...). Niestety wszystko pozapominałam zaraz po ukończeniu nauki, bo nigdy nie korzystałam z języka poza lekcjami i przygotowywaniem się do nich. Brakowało mi motywacji, którą Ty masz. Wytrwaj w swoich planach, a wszystko będzie dobrze. Powodzenia!
-
vor 7 Jahren
|
+2 |
rozważania na temat aktualizacji systemu powtórek; nauka słów poza głównym modułem
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2023? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪
czy jest ktoś kogo początki z angielskim zaczeły sie od e-tutor.pl?
Jak wam idzie nauka? Wątek motywacyjny ;)
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2024 r.? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪
[poznajmy się] Użytkownicy etutor.pl
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.