M | Marcin_1988 |
![]() | parseq |
Marcin_1988 - W takim razie wykonam kawał roboty za pracowników etutor - poziom A2 lekcja 10. Z resztą załoga powinna sobie poradzić.
-
vor 6 Jahren
|
-1 |
parseq - Jeśli jest problem, którym ma się zająć załoga eTutor, to na dole każdej strony z lekcją (oraz na diki.pl) klika się w "Zgłoś sugestię". (Podawanie linku jest wówczas zbędne.)
Jeśli raportuje się coś przez Społeczność-Pytania/Forum, to czytelników jest wielu (na czym zapewne autorowi zależy :) ) i również dlatego POTRZEBNY jest link do miejsca z błędem. - vor 6 Jahren |
+2 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | darkobo |
Marcin_1988 - "Pefect! w znaczeniu doskonale bardzo często spotykałem w mówionym języku, więc nie za bardzo wiem o co Ci chodzi."
O to, że słownik Diki nie pokazuje tego, że słowo "perfect" może być przysłówkiem (pisałem o tym w pierwszym poście). - vor 6 Jahren |
|
darkobo - "Witam. W związku z tym, że załoga etutor wspominała ostatnio, że pomyłki w kursie mogą się zdarzyć to przedstawiam kolejną (na przełomie dosłownie kilku lekcji).
"Perfect! = Doskonale!" Oby na pewno "perfect" jest przysłówkiem? Bo Diki mówi coś innego..." Ja przeczytałem o pomyłkach w kursie, a nie o brakach w Diki. Sądzę, ze większość osób zrozumiała ten tekst podobnie. - vor 6 Jahren |
+2 |
tlstar - Czyżby w takim razie ten błąd był we wszystkich, liczących się słownikach słownikach? Merriam-Webster, Oxford, Longman itp. ŻADEN słownik nie pokazuje, że 'Perfect!' w tym specyficznym zwrocie występuje w roli przysłówka (adverb). Raczej więc nie ma błędu ani w kursie, ani w Diki. :-)
-
vor 6 Jahren
geändert: vor 6 Jahren
|
+2 |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.