![]() | parseq |
![]() | darkobo |
parseq - Kiedyś było(!) ograniczenie do B1. Czytałem o tym na Forum. Było tam też uzasadnienie pracownika eTutor.
-
vor 6 Jahren
|
|
darkobo - Nie chcciałem się chwalić, ale ja uzyskałem wyższy wynik, choć niższy niż C1 ';)
-
vor 6 Jahren
|
|
parseq - Jak też będę miał grubo ponad 500 dni nauki z rzędu, to pogadamy. 😎
Teraz mam 120 i faktycznie B1, ale chciałbym wiedzieć, do jakiego poziomu nadaje się test poziomujący na eTutor. - vor 6 Jahren |
|
darkobo - Dodaj do tego parę ładnych lat nauki w szkole, kilka kursów i garstkę lat pobytu w kraju anglojęzycznym ;)
Jak na 120 dni, B1 to super wynik! - vor 6 Jahren |
+1 |
parseq - Uczyłem się w ogólniaku poszerzonego niemieckiego (6 lekcji/tydzień). Na koniec porównano ("naukowym testem") wynik mojej klasy z klasą bez poszerzenia (3 lekcje/tydzień). Obie klasy prowadził ten sam germanista. Wynik klasy poszerzonej: 3,5 do 4x lepszy. Tak 4x!!! Wniosek: częstotliwość nauki jest o niebo ważniejsza od jej kalendarzowego rozciągnięcia.
-
vor 6 Jahren
|
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | piotr.grela |
parseq - A w przeszłości słyszałem, że najtrudniejsze są początki... 🤕
Czy na poziomie B1/B2 powinno być więc dlatego więcej lekcji niż na A1/A2 ? Czy nauka na etapie lekcji B1/B2 jest żmudniejsza, bo dochodzą powtórki i powroty do materiału z A1/A2 ? A może na etapie nauki B1/B2 brakuje przekrojowych quizów utrzymujących w "sprawności pamięciowej" uprzednio i aktualnie przerabiany materiał? Wiem, że odpowiedź na te pytania nie usprawni nam eTutora, ale mogę próbować we własnym zakresie uzupełniać materiał lekcyjny B1/B2 z eTutora tym co sugerowałbyś. Ciekawe jak widzą spostrzeżenie Piotra G. metodycy eTutor? - vor 6 Jahren geändert: vor 6 Jahren |
|
wyniki testu poziomującego jak porównać sprawdzić odpowiedzi
Test poziomujacy - ilość punktów dla danego poziomu
Gdzie można zrobić test poziomujący z niemieckiego?
50 monet za test w specjalnym okolicznościach?
pytanie o test poziomujący - czy można sprawdzić błędy
Dlaczego testy są tak banalne i infantylne?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.