M | Marcin_1988 |
![]() | parseq |
darkobo - Duties ma zabarwienie neutralne, ot obowiązki, natomiast chores faktycznie odnosi się do niemiłego obciążenia, Mz kwestionowane przez Marcina tłumaczenie jest OK.A co do słownika diki, to w pkt 4 tłumaczenia "obowiązki domowe" jest duities ("domestic duties")
-
vor 6 Jahren
|
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | kktm |
parseq - Kolega Marcin jest dokładny i (zauważyłem wcześniej) stoi na stanowisku "zapłaciłem-wymagam, a na eTutor/diki.pl jest błędów tyle", że (prawie) codziennie coś odkrywa. Ma też potrzebę faktycznie nieco szorstkim językiem komunikowania swych znalezisk publicznie, tj. na Forum. Być może chodzi tu o rodzaj "biczowania" eTutora za błędy...
Mnie znajdowanie niedoskonałości a czasem i nieistniejących w diki.pl słów w ćwiczeniach kursowych (np. "blushy" w kursie B1) też irytuje. Raportowanie ich przez "Zgłoś sugestię" kilka razy na tydzień jest czasochłonne. Nie lubię roli testera produktu o tak wielkiej liczbie użytkowników. Dlatego postulowałem wprowadzenie premii w monetach za trafne raporty. - vor 6 Jahren geändert: vor 6 Jahren |
+7 |
darkobo - I byłoby bardzo fajnie, i też byłbym, a nawet jestem, zadowolony ze zgłaszania błędów, tylko, że liczy się jeszcze forma. I to, że raportowany błąd nie zawsze jest błędem.
Błędem natomiast, w mojej ocenie, jest to, że Marcin nie podaje miejsca, w którym ów "błąd" odkrył. Bo np, tak jak w tym przypadku, jeśli zdanie jest na poziomie A1 lub nawet A2, to nie spodziewałbym się użycia słówka "chores", ale właśnie "duties". Przecież nikt z nas nie poznał od razu całego słownictwa, a duties jest z pewnością bardziej powszechne i co więcej, w tym kontekście błędem nie jest. - vor 6 Jahren geändert: vor 6 Jahren |
+2 |
parseq - Prosiłem wcześniej Kolegę Marcina o podawanie linku do miejsca z błędem, bo jest to skuteczne i umożliwia innym forumowiczom szybsze funkcjonowanie. Niestety mam wrażenie, że tu chodzi bardziej o publiczne piętnowanie...
-
vor 6 Jahren
geändert: vor 6 Jahren
|
+4 |
M | Marcin_1988 |
tlstar - Ale o co chodzi z tym WPISANIEM słowa "chores"? Parafrazując: Co? Gdzie? Kiedy? Chyba znowu nie "zagaiłeś" w poście w czym problem... BTW: obawiam się, że zbyt dużo oczekujesz od w miarę prostego oprogramowania.
-
vor 6 Jahren
|
+1 |
Marcin_1988 - "Ale o co chodzi z tym WPISANIEM słowa "chores"?"
Wpisywanie słowa w lukę... - vor 6 Jahren |
-1 |
![]() | parseq |
tlstar - 100% racji. Nie wszystko jest tak proste w oprogramowaniu jak się wielu użytkownikom wydaje. No i pewnie wówczas kurs eTutor by nie kosztował tyle ile kosztuje obecnie.
-
vor 6 Jahren
|
+2 |
L | Loreek |
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2023? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪
Jak wam idzie nauka? Wątek motywacyjny ;)
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.