W | Wersik |
T | Tymek2 |
Wersik - wiem co to jest ale mam wrażenie jakby teoria ta była parta ulotnych spostrzeżeniach rzuconych mimochodem
-
vor 6 Jahren
|
0 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | Tattoo94 |
![]() | futbolowa |
![]() | parseq |
W | Wersik |
parseq - Myślę, że przerwy, albo przynajmniej zmiany formy nauki (gra językowa, podcast, youtube, Netflix, radio) są niezbędne. Mi przynajmniej spada wydajność, przyswajalność. Rośnie opór, zastępując upór. Nie wiem, czy wytrzymałbym tak dłużej.
-
vor 6 Jahren
|
+5 |
G | grd |
G | grd |
W | Wersik |
tlstar - Sorry, ale stwierdzenie "I pamiętaj, że jeśli ktoś jest dobry w jednym, to jest dobry we wszystkim..." kompletnie mnie powaliło :-( Niestety jest inne powiedzenie, jak pamiętam wywodzące się chyba z komentarzy do produktów tzw. 3 w 1, coś w stylu: "jak coś jest do wszystkiego, to generalnie jest do [...]@py".
-
vor 6 Jahren
geändert: vor 6 Jahren
|
+2 |
grd - Szkoda że powaliło Cię zanim doczytałeś dalej, że potrzeba odrobiny skupienia na danej czynności. Wtedy może byś porównał do dobrze prosperującej, rozwijającej się korporacji (choć to też jest coś o wyraźnie pejoratywnym zabarwieniu :))), czy czego tam byś chciał i miałbyś szklankę do połowy pełną. Ale jak widzę, coś mój sposób nauki jednak Cię nie powala, ale może dlatego, że mi nie chodzi o to, żeby się tylko uczyć, ale i używać, korzystać, rozwijać nabyte na etutorze umiejętności. Może i moja wypowiedź jest zbyt entuzjastyczna, że aż śmieszna, ok, ale jednak liczyłam na jakąś konstruktywną dyskusję z pomysłami, bo proces skutecznej nauki jest jednak ciekawy,
-
vor 6 Jahren
|
+2 |
grd - i nie chodzi o to, żeby nauka nam się znudziła, bo niestety, ale nauka języka to proces długotrwały i wiadomo, że całkiem języka obcego nie nauczymy się nigdy dożywotnio, ale czuję się tu z Wami jak jakaś rozentuzjazmowana trenerka fitness na obozie dla grubasów :D no dalej, dalej, coś jeszcze macie przeciwko poszukiwaniu wiary w siebie i argumentów do dalszego rozwijania umiejętności? ok. Rozumiem, że płaczecie z bezradności, jak ja tu niczego nie rozumiem i chyba urwałam się z jakiejś choinki. Ale niestety nie da się rozwijać ucząc się cały czas tak samo, przed ekranem, z jedynie piętrzącą się górą tych samych słówek, których i tak nigdy nie zapamiętamy bo przecież nikt ich nie używa :)
-
vor 6 Jahren
|
+2 |
grd - ale to absolutnie nie jest antyreklama etutora - to jest akurat najlepszy portal do nauki, ale niestety nie da się na nim ćwiczyć spontanicznej rozmowy języku obcym, więc po kilku miesiącach kilka godzin nauki dziennie musi być regres, a przynajmniej jego wrażenie, bo to już jest czas, żeby testować swoje umiejętności w praktyce - kilka godzin nauki z etutorem i przynajmniej kilkanaście minut na praktykę. I nie pracuję w korporacji i nawet nie pracuję w Polsce, ani nie z angielskimi, dlatego mam tak entuzjastyczna podejście, bo musiałam ostatnio opanować inny język i udało mi się to, a moje doświadczenia są jak najbardziej sprawdzone i godne polecenia. Też macie jakieś sprawdzone sposoby?
-
vor 6 Jahren
|
+1 |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.