![]() | Szakal17PL |
![]() | piotrek0515 eTutor Mitarbeiter |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
T | tlstar |
parseq - Lecz każdy chce po zakupie abonamentu jak najszybciej rozpocząć naukę języka a nie narzędzia do nauki.
Ja też tak miałem. Długo struktura portalu i rozłożenie funkcjonalności były dla mnie nieprzejrzyste. Sporo czasu minęło, aż zacząłem zakładać dodatkowe listy powtórkowe i nauczyłem się dodawać tam elementy z luką, alternatywnymi odpowiedziami, bądź ćwiczenia z gramatyki z wyborem jednego z rozwiązań. Potrafię też dodawać do powtórek czasowniki nieregularne (trzy formy podstawowe plus tłumaczenie), o czym w "Pomocy" się nie przeczyta. - vor 6 Jahren geändert: vor 6 Jahren |
+5 |
tlstar - Racja. Tyle, że powinno się choć trochę "liznąć" opisu. To jest tak, jak np. ze sprzętem elektronicznym: jeśli jest "wielofunkcyjny" to po zakupie powinno się rzucić okiem w najważniejsze pozycje w instrukcji obsługi, bo bez tego będziemy się głowić do czego jest dany przycisk, albo w jaki sposób uruchomić potrzebną funkcję. Oczywiście nie ma sensu studiowania od A do Z, bo najczęściej nie są nam potrzebne wszystkie możliwe funkcje.
-
vor 6 Jahren
|
+1 |
ulka120 - Hej, pomożecie w jaki sposób stworzyć swoja listę powtórek z czasownikami nieregularnymi?
-
vor 6 Jahren
|
|
parseq - @ulka120: Najlepiej do osobno założonej listy powtórkowej (z sensownie zmienioną nazwą) dodajesz elementy własne w następujący sposób:
ride | rode | ridden | jeździć (na czymś / jako pasażer) light | lit | lit | zapalać, oświetlać (drogę) Z reguły silnik powtórek automatycznie podpina wymowę (audio dostępne jest dla większości czasowników nieregularnych). Odpowiedź udziela się wpisując trzy słowa rozdzielone spacjami. (W razie potrzeby - pytaj konkretnie na jakim kroku nie wiesz jak dalej. :-) ) - vor 6 Jahren geändert: vor 6 Jahren |
|
Jak wam idzie nauka? Wątek motywacyjny ;)
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.