ANMELDEN

Książka do gramatyki z ćwiczeniami Etutora

geändert: vor 6 JahrenLetzte Aktivität: vor 6 Jahren
Uprzejmie upraszam o wydanie książki do gramatyki z ćwiczeniami.
Kupiłbym z 5 takich ksiażek, moja cała rodzina w mniejszym lub wiekszym stopniu uczy się angielskiego.

Najlepszego byłyby najtrudniejsze ćwiczenia czyli tłumaczenie z języka polskiego na angielski.
Póki nie nabywamy wprawy w danym języku to w naszych mózgach nieustannie tłumaczymy z języka polskiego na angielski.
Ćwiczenia typu wybór testowy a, b, c nie wystarczająco mocno stymulują nasze komórki mózgowe do nauki angielskiego.

Pani Arlena Witt wydała interesującą książkę: "Grama to nie drama". Jest dużo w niej ćwiczeń ale wyjaśnienia gramatyczne są zbyt uproszone.

O jeszcze jedna sprawa,
jakiś zdolny YouTuber urozmaiciłby lekcje Etutora.
piotr.grela

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 4

Piotrze, jakiś tuber, znam go, Ty Piotrze. Acha, zaskoczyła ś mnie tą propozycją, ale szefostwo eTutor by dobrze uczyniło korzystając z Twojej propozycji.
abmmichal
vor 6 Jahrengeändert: vor 6 Jahren
piotr.grela - Michał dzięki za miłe słowa ale nie lubię pokazywać swojego bardzo wysokiego czoła. Poza tym, ciągle się jeszcze uczę. - vor 6 Jahren

Ja sobie każdą lekcję rozpisuję w zeszycie - co bardzo pomaga utrwalić materiał,ponieważ angażuję się w lekcję - muszę je przepisać ręcznie ze zrozumieniem. Aczkolwiek książka pewnie też w jakiś sposób mogłaby być atrakcyjna. Ja nadal czekam na funkję "repeat" w nagraniach mp3.
Shay
piotr.grela - Też tak robię, głównie z lekcjami z internetu. - vor 6 Jahren

Super pomysł..... kupuję!!!! może etutor rozważy ten pomysł
spajk

Serdecznie dziękujemy za sugestię. Na ten moment nie mamy w planach papierowych publikacji - cały czas skupiamy się na tworzeniu treści na naszej Platformie :) Wierzymy, że taka forma nauki także spełnia Państwa wymagania :)

Życzę miłego dnia! Pozdrawiam.
aleksandra.rosiek

Ähnliche Threads