R | radmar2 |
piotr.grela - Nie lubię tego określenia język potoczny czy slang bo są one bardzo pejoratywne. Bardziej preferował bym nazwę język mówiony.
Mój znajomy, który mieszka w UK od ponad 20 lat, często tak mówi na coś czego nie rozumie :-) Języka mówionego nie uczy się w szkołach czy na różnego rodzaju kursach, bo aby mowę analizować trzeba ją najpierw zapisać. Może teraz w dobie urządzeń podsłuchujących takich jak Alexa, Google hub, Siri łatwiej będzie można stworzyć różnego rodzaje korpusy języka mowionego. "ya get me" :-) Angielska gramatyka jest prostsza od polskiej ale sam język, mnogość słów, zwrotów i sposobów wymowy sprawia, że ten język jest trudny. - vor 3 Jahren geändert: vor 3 Jahren |
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | abmmichal |
jerzy_pozoga - Hi abmmichal- z mojej strony duży plus dla ciebie za owe ARCHIWALNE pytanie. Temat mnie zaciekawił. A odpowiedź "radmar 2", znakomita ! To są "Gąszcze gramatyki". Fajny temat.......Hmn..
-
vor 3 Jahren
|
-1 |
proszę o wytłumaczenie- lektor mówi the trip
czy poziomy nauki w etutor są dostosowane do poziomów TELC?
Dlaczego w zdaniu nie ma "if", mimo że to ćwiczenie tyczy się pierwszego conditionala?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.