![]() | drumstick |
![]() | Ewa_G1967 |
tadeuszs - "Napisze tak konwersacje z nativami nie są złe ale trzeba miec przynajmniej jakieś pojecie z angielskiego. Kto zaczyna przygodę z ang nie polecam konwersacji są za bardzo stresujące;))"
Zgadzam się w zupełności co do pierwszego zdania. Nie miałem możliwości wypróbowania native ale sama myśl, że nie znam na tyle języka już wywołuje u mnie popłoch. Pozdrawiam. - vor 13 Jahren |
+2 |
drumstick - Myślę np. o takiej metodzie:
w trakcie rozmowy przeczytam ćwiczenie, które mam z portalu eTutor, a native speaker wskazuje, w których wyrazach powinienem poprawić wymowę. - vor 13 Jahren |
+1 |
Ewa_G1967 - Robiłam to samo czyli przygowywałam wcześniej czytanki które czytałam na głos. Nativ mnie poprawiały owczem poprawiło mi się czytanie ale z konwersacjami to nie ma nic wspólnego. Konwersacje są wówczas kiedy porawiasz swoją wymowę samodzielnie face to face a nie czytając tekst. Może się myle to niech mnie ktoś poprawi al edla mnie konwersacje polegają na samodzielnej rozmowie z kimś kto włada tym językiem i niekoniecznie musi to byc nativ. ;)))
-
vor 13 Jahren
|
+4 |
drumstick - Ale co myślisz o przedstawionej wyżej idei w sytuacji gdy chcesz polepszyć wymowę?
[But what about the above mentioned idea when you intend to concentrate yourself on the improvement of the pronunciation?] - vor 13 Jahren |
+1 |
Ewa_G1967 - Widzę ze tzw "zielone pojecie" o języku masz wiec możesz pokusic się o konwersacje. Wymowę możesz polepszyć mając kiążkę z nagranymi tekstami do pwtarzania. Od tego bym zaczęła a później poszłabym na konwersacje. Wcześniej nie ma sensu ale jak pisze to mój pogląd i moje spostrzeżenia z nativami. Ty może bedziesz mec inne doświadczenia. Spróbuj do odważnych świat należy. Ja zaczęłam...
-
vor 13 Jahren
|
+4 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | dania57 |
![]() | TLK |
drumstick - Ale chyba można wybrać native speakera?
Bye the way - z jakiego korzystałaś / korzystałeś portalu? - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+2 |
![]() | quantum137 |
![]() | TLK |
TLK - znalazłem jeszcze to:
[link usunięty ze względu na niezgodność z regulaminem] popatrz -:) - vor 13 Jahren geändert: vor 10 Jahren |
+1 |
T | terencjusz85 |
🟠 [Wątek eTutora] 💬 Prompty do 🤖 ChatGPT związane z nauką języków
[poznajmy się] Użytkownicy etutor.pl
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Jeśli tak, to podaj proszę swoją opinię na dyskutowany tu temat. - vor 13 Jahren
http://preply.com/pl/skype/angielski-z-native-speakerem naprawdę świeni ludzie, poziom od początkującego do bardzo zaawansowanego - vor 10 Jahren