R | renatabaczek |
E | efogt |
renatabaczek - Wiele ciekawych informacji, dzięki! Zastanawia mnie jeszcze to "something" przy except for. Dlaczego w przykładzie była osoba?
Pozdrawiam, Renata - vor 13 Jahren |
|
efogt - Ja bym poczekała na info od innych. Pewnie ktoś jeszcze rozwinie ten temat. Poczekajmy:)
Pozdrawiam. - vor 13 Jahren |
+1 |
efogt - Napisałaś:"W obydwu przykładach po "except" jest osoba ( mimo,że po "except for" powinna być rzecz zgodnie z DIKI)." Ale tak nie jest, wynika to informacji podanych przeze mnie...
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
efogt - Renata, kolega Rafał podał ciekawe linki które i mnie się przydadzą. I wszystko jasne:)
-
vor 13 Jahren
|
|
efogt - Jak się człowiek cieszy i pisze z pamięci to się diabełki cieszą. Zaraz poprawie Aniu:) Dziękuję:)
Przepraszam wszystkich za słowo EXCEPT, dopiero ćwiczę pisownię z tej lekcji, tez ją przerabiałam dopiero w tamtym tygodniu:) - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
|
askawska - Właśnie się wgryzam w temat tego "except/except for" i powiem szczerze, jeszcze nie do końca rozkminiłam. Muszę porobić więcej ćwiczeń.
Jeszcze raz wielkie dzięki, Estero, za wszystkie wielce przydatne wskazówki. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
|
renatabaczek - Efogt, Twoje wyjaśnienia są bardzo wyczerpujące. Muszę jednak odnieść się do przykładów, które podałam w pytaniu. To nie ja je wymyśliłam, to są przykłady z DIKI. w obydwu przypadkach po "except"jest osoba-stąd moje wątpliwości.
Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem. Renata - vor 13 Jahren |
|
efogt - Nie ma sprawy, przerabiał lekcję i robiłam notatki z różnych źródeł na ten temat. Zawsze warto się podzielić. Po co ktoś ma szukać tego też cały dzień skro to już zostało znalezione i spisane:)He, he:)Również pozdrawiam serdecznie.
W porządku Renat, to zrozumiałe że masz wątpliwości. Ja podałam info. którym dysponuję:) Resztę zostawiam tym którzy mogą wyjaśnić coś więcej. Renata, pozdrawiam również:) - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | quantum137 |
Out vs. outside - kiedy? jak? w jaki sposób? dlaczego?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.