Określnik dzierżawczy vs zaimek dzierżawczy- błąd do video nr 16?
geändert: vor 13 Jahren
Do video nr 16 została podana z boku taka oto informacja uzupełniająca:
"Zaimki dzierżawcze:
my, your,his,her,its,our,your,their"
Chciała bym zauważyć że są to "określniki dzierżawcze"-Possessive Determiners(lub przymiotniki dzierżawcze) i używa się ich przed rzeczownikiem.
Zaimki dzierżawcze czyli Possessive Pronouns - używane zamiast
rzeczownika- wyglądają przecież tak: mine, yours,his,her,its,ours,yours, theirs.
Dlaczego określnik dzierżawczy nazywany też przymiotnikiem dzierżawczym został nazwany w tym video jako zaimek dzierżawczy?
Jeśli ktoś może to wyjaśnić to bardzo proszę. Być może to ja gdzieś się mylę w swojej wiedzy.
Pozdrawiam
edit:
W tym samym miejscu jako zaimki wzgledne zostały podane:
me us
you you
him them
her
it
Może ktoś wytłumaczy jak to jest bo się trochę pogubiłam. A czy zaimki względne to nie:that, who, which, whose, whom?
Do video nr 16 została podana z boku taka oto informacja uzupełniająca:
"Zaimki dzierżawcze:
my, your,his,her,its,our,your,their"
Chciała bym zauważyć że są to "określniki dzierżawcze"-Possessive Determiners(lub przymiotniki dzierżawcze) i używa się ich przed rzeczownikiem.
Zaimki dzierżawcze czyli Possessive Pronouns - używane zamiast
rzeczownika- wyglądają przecież tak: mine, yours,his,her,its,ours,yours, theirs.
Dlaczego określnik dzierżawczy nazywany też przymiotnikiem dzierżawczym został nazwany w tym video jako zaimek dzierżawczy?
Jeśli ktoś może to wyjaśnić to bardzo proszę. Być może to ja gdzieś się mylę w swojej wiedzy.
Pozdrawiam
edit:
W tym samym miejscu jako zaimki wzgledne zostały podane:
me us
you you
him them
her
it
Może ktoś wytłumaczy jak to jest bo się trochę pogubiłam. A czy zaimki względne to nie:that, who, which, whose, whom?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.