J | jaro-08 |
![]() | piter_c |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | angelika1823 |
![]() | DAD |
![]() | Bilberry |
lamia_wroc - ESL POD polecam w 100% --> mają fajną aplikację na smartfone'a, dzięki czemu słucham podcastów w drodze do/z pracy.
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
![]() | hotaru85 |
tamarind17 - a jak np. chciałbym obejrzeć serial ale z napisami angielskimi to najpierw przeczytać te napisy i potem obejrzeć film z nimi czy od razu film puścić i starać się zrozumieć?
-
vor 13 Jahren
|
|
radmar2 - Wg mnie jednoczesne czytanie napisów przeszkadza w skupieniu się nad wymową (zamiast słuchać, to czytamy). Można też obejrzeć film po polsku, czy z polskimi napisami (aby mieć pojęcie o treści i kontekście), po czym oglądać to samo po angielsku i starać się zrozumieć.
-
vor 13 Jahren
|
|
lamia_wroc - publiczna telewizja (zwłaszcza przy starszych serialach lat 90, które puszczane są na wybranych kanałach) puszcza do polskich seriali napisy po angielsku - świetne rozwiązanie moim zdaniem dla ludzi uczących się języka
- vor 13 Jahren |
|
Pixem - Ja sobie ostatnio wypisałem wszystkie słówka, których nie znałem z napisów do serialu. Nauczyłem się ich a później oglądałem. Było troche roboty ale myśle, że to dobry sposób i będę to robił częściej, bo łatwiej osłuchać się z językiem jak się go najpierw pozna na piśmie. Jak oglądam film i rozumiem pojedyńcze słowa to się szybko zniechęcam.
-
vor 13 Jahren
|
|
![]() | annika2011 |
![]() | futbolowa |
![]() | quantum137 |
![]() | rupcio |
![]() | futbolowa |
E | eduardobr6161 |
Dlaczego na tej stronie nie ma głosu lektora?
Zna ktoś jakieś książki, dzięki którym szybko można się nauczyć czasów lub słówek z angielskiego?
Czy możecie polecić jakiś kurs konwersacji online z angielskiego?
Czy znacie jakieś strony z materiałami do nauki rozumienia ze słuchu?
Przedszkole integracyjne - jak powiedzieć po angielsku
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.