![]() | monika484p |
![]() | DAD |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | angelika1823 |
DAD - Wg mnie nie warto kasowac powtórek. Jak się zaznacza 4 przy danym słowie, to powtórki pojawiają się rzadziej i rzadziej... nawet w cyklu kilku letnim :)
-
vor 13 Jahren
|
+4 |
monika484p - Dziękuję za pożyteczną radę, bo już zwątpiłam który sposób będzie efektywniejszy :) Cały czas myślałam o opanowaniu materiału z jednej lekcji, ale cały czas dochodzą kolejne elementy. Oczywiście uczę się systematycznie, a ilość słów jest praktycznie niezmienna - nauczone usuwam, nowe dodaje (chodzi tu o ogólną liczbę sów dodanych, dzienne powtórki przerabiam w całości):)
pozdrawiam :) - vor 13 Jahren |
+2 |
piter_c - @DAD - w pełni się zgadzam. Algorytm powtórek opiera się o krzywą zapominania. Ja osobiście nie rozumiem co to znaczy "bardzo dobre opanowanie słówek". Jakie kryterium mam przyjąć, żeby to zmierzyć? Ja sporadycznie kasuję z powtórek słowa, i tylko takie co do których wiem, że będę je spotykał w życiu i będą mi się one przypominać.
-
vor 13 Jahren
|
+3 |
![]() | chinyere |
monika484p - Co do nie usuwania słówek macie rację. Ostatnio zauważyłam, że słowa które dodałam do powtórek wieki temu i które już pamiętam, pojawiają mi się bardzo rzadko :)
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
|
Jak sprawdzić ilość słów dodanych do powtórek?
Dlaczego z dnia na dzień liczba elementów do powtórzenia zmalała z 60 do 4?
Test zawierający wszystkie wybrane słowa zwroty
Co się stanie z moimi listami słówek gdy moja subskrypcja wygaśnie?
ustawiono ponownie wysoka powtarzalność słówek a jest za niska
Zniesienie limitu 90 dni w rozkładzie powtórek
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.