P | Papryka777 |
![]() | Otus |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | pzdziechowicz |
Otus - Nie mieszaj mu w głowie, bo nie o to pytał. Jak zauważył Kardamon, samo dodanie ing nie tworzy PC.
-
vor 12 Jahren
geändert: vor 12 Jahren
|
+1 |
Papryka777 - Hmm...dziękuję Otus, rzeczywiście nie o to pytałam. Pzdziechowicz wyjasnił mi użycie czasownika z koncówką ing, w czasie Present Continous ;)
-
vor 12 Jahren
|
|
czupurek - Jak w czasie Present Simple powinno brzmieć pytanie "Czy lubisz pić sok pomarańczowy?" jest pokazane w tabelce(w dziale" My daily routine"). Jest tak: "Do you like to drink orange juice?". Pytamy o czynność występującą regularnie(zwykle,stale).
Czasownik z końcówką "-ing" użyłabym dla czynności wykonywanej w momencie opisywania, chwilowo, tymczasowo. Zatem wydaje mi się (mimo wszystko), że zaprezentowane w tekście sprawdzającym (w ww. dziale)tłumaczenie "Do you like drinking orange juce?" nie pasuje do czasu Present Simple. - vor 11 Jahren |
|
K | Kardamon |
? | Gość |
Otus - To jest też wyjaśnione wcześniej. Chyba gdzieś na poziomie A2.
-
vor 12 Jahren
geändert: vor 12 Jahren
|
|
Papryka777 - PIęknie dziękuję wszystkim za odpowiedzi:). Na marginesie - jestem płci żeńskiej :)
-
vor 12 Jahren
|
|
Have/get something done - kiedy had had i kiedy will/going sth done?
Kiedy używać "do", "does", "did" i "will"?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.