![]() | michal.molka |
![]() | ipon |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
E | ewka2012 |
michal.molka - Dzięki za info.
Jeśli można stosowac dwie wersje zamiennie ale jednej z nich nie można stosowac w mowie to zadaje sobie pytanie: po jaką cholerę w ogóle zawracać sobie głowe drugą wersją "have got" skoro można ją tylko uzywac w mowie/piśmie potocznym i nie formalnym. Lepiej nie zawracac sobie głowy różnymi wersjami i używać tylko do/does bo można tych wersji używać wszędzie. Dobrze myślę? - vor 11 Jahren geändert: vor 11 Jahren |
|
ewka2012 - W sumie to tak, lepiej zapamiętać wersję do/does. Od pewnego czasu mieszkam za granica i na początku często zdarzało mi się używać formy have got, ale jak ludzie odruchowo mnie poprawiali na do/does (szczegolnie w pytaniach), to stwierdzilam, że lepiej zawsze używać tej formy.
-
vor 11 Jahren
|
|
różnica między easy/easily - proszę o przykłady
Czy w zdaniu: "Do you have any children?" muszę użyć: "any"?
podobne pytanie do poprzedniego... czy pierwsza forma jest niepoprawna ? z góry dziękuje za odp.
Czy zbytnie przejmowanie się gramatyką przeszkadza w komunikacji...
Bubble.. pomożecie znaleźć mi jakieś fajne polskie tłumaczenie? Na DIKI też nie ma tego zwrotu..
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.