ANMELDEN

Czy macie sprawdzoną metodę na przyswojenie języka angielskiego?

vor 11 JahrenLetzte Aktivität: vor 11 Jahren
Z
zjanow
youngthug - Ja ostatnio probuje zapamietac sobie jedno/dwa słowka sposrod np 30 w powtorce i wtedy probujac oczywiscie jak najlepiej odpowiedzieć na inne, zakladam sobie ze te 2 musze zrobic na 100 % za kazdym razem dobrze - vor 3 Jahren
youngthug - Ja ostatnio probuje zapamietac sobie jedno/dwa słowka sposrod np 30 w powtorce i wtedy probujac oczywiscie jak najlepiej odpowiedzieć na inne, zakladam sobie ze te 2 musze zrobic na 100 % za kazdym razem dobrze - vor 3 Jahren

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 6

Witam, powtarzać i powtarzać tak długo, aż zapamiętasz. Do tego służą powtórki. Ilość powtórek system sam ustala. Ważne żeby nie oszukiwać systemu i jeżeli nie znasz, to zaznaczyć "1".

Powodzenia.
?
Gość

Uzywanie go na codzien. Niestety, nie dla kazdego jest to mozliwe.
ssunnydayss1

Jest tylko jedna metoda - uczyć się systematycznie.
Ewelina79

Tak jak wspominali przedmówcy - liczy się systematyczność. Od siebie dodam tylko, żeby podczas czasu przeznaczonego na naukę naprawdę w pełni się skoncentrować na nauce. Oznacza to, że najlepiej wyłączyć telefon, wszelkie portale społecznościowe oraz poprosić współlokatorów o nieprzeszkadzanie.

Wydaje się to błahe, ale z doświadczenia mogę powiedzieć, że gdy te 45- 60 minut dziennie przeznaczymy naprawdę na naukę bez rozpraszania, to efekty będą dużo lepsze.
karol.k
eTutor Mitarbeiter
vor 11 Jahrengeändert: vor 11 Jahren

Ja najbardziej zauważalny postęp w nauce obserwowałem gdy:
1. uczyłem się słówek po angielsku, czyli musiałem umieć powiedzieć po angielsku co dane słowo oznacza.
2. 2-3 razy w tygodniu przez 1h rozmawiałem po angielsku, po 3 miesiącach przypływ umiejętności był kolosalny
3. uczę się regularnie - codziennie po 1-2h, niestety nie mam talentu do języków obcych.
4. piszę samodzielnie teksty po angielsku, żadne uzupełnianki nie dają takich efektów jak samodzielnie spłodzony tekst. Polecam znaleźć sobie jakiegoś penpala z UK lub USA.
5. uczę wszystkich umiejętności językowych równocześnie, przy czym największy nacisk kładę na moją piętę achillesową, czyli słownictwo, ale nie zapominam o: gramatyce, pisaniu, czytaniu, rozumieniu ze słuchu i niestety w ostatnim czasie zaniedbanym mówieniu.
M
MMyga

Jest wiele sposobów, na przyswojenie angielskiego. Ale najważniejsza moim zdaniem to systematyczność. Od tego należałoby zacząć. No i jak najczęściej otaczać się językiem angielskim, na różne sposoby.
1) nauka nowych słówek, na zasadzie takiej, że jak czegoś nie rozumiem to sprawdzam, co to oznacza, obojętnie czy to w piosence, czy filmie, wychwycę takie słowo, które mnie interesuje, w ten sposób łatwiej je zapamiętam,
2) oglądanie filmów bez lektora,
3) słuchanie piosenek, zapoznanie się z jej tekstem itp.
4) uczenie się ciekawych dla nas zdań na pamięć, w ten sposób znając konstrukcję 1 zdania, można na tej podstawie tworzyć wiele innych bez błędu,
5) czytanie tekstów, stron internetowych, książek po angielsku,
6) chat po angielsku z obcokrajowcami
7) słuchanie ciekawych audycji po angielsku itp.
V
Vanilkah
tadeuszs - jak uczę się słówek muszę często powtarzać ,bo jak nie powtarzam to za jakiś czas zapomnę nie można robić za dużych przerw w nauce. - vor 11 Jahren

Ähnliche Threads