ANMELDEN

Jakie są możliwości nauki języka kierując samochodem?

geändert: vor 10 JahrenLetzte Aktivität: vor 10 Jahren
Codziennie dojeżdżam samochodem do pracy.
Może ktoś ma pomysł jak wykorzystać ten czas ucząc się języka.
... również wykorzystując Etutor...
tamek

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 4

Zależy na jakim poziomie zaawansowania jesteś. Ja zawsze mam słuchawki w uszach jeśli jadę gdzieś dalej i słucham podcastów, radia lub innych audycji jeśli mam zasięg internetu w moim telefonie. Jeśli nie, to polecam mp3 i słuchanie (słówek, lub programu do nauki na odpowiednim poziomie do twojego zaawansowania. itd.).

Odnośnie dobrego programu do nauki rozumienia ze słuchu polecam stronę:

http://www.newsinlevels.com/#
slawek4
vor 10 Jahrengeändert: vor 10 Jahren

Również polecam podcasty. Ja ściągałam głównie ze strony BBC, a ostatnio też te ze strony diki: https://www.diki.pl/podcasts
Jest tam trochę ciekawych podcastów z różnej tematyki i dla różnych poziomów zaawansowania. Polecam.

I niestety to jest jedyny sposób wykorzystania etutora w trakcie prowadzenia samochodu :-(
Osobiście mocno liczyłam na słuchanie nagrań przez aplikację mobilną ale kompletnie się do tego nie nadaje z uwagi na brak automatycznego odtwarzania kolejnych nagrań z danego poziomu albo tego samego nagrania w kółko. Ręczne uruchamianie nagrań co 2 - 3 minuty (tyle trwa większość nagrań) przy kierowaniu samochodem odpada :-(
B
Barbara.m
tamek - Dziękuję za podpowiedź. Podcasty z diki są super.
Może etutor pomyśli o takim udogodnieniu...
- vor 10 Jahren
Barbara.m - Cieszę się, że mogłam pomóc :-)
Mam nadzieję, że etutor o tym pomyśli :-)
- vor 10 Jahren

Szczerze powiedziawszy etutor nie ma zastosowania w samochodzie no może po za diki ale najpierw trzeba je ściągnąć. W audio są również kursy do nauki języka z różnych wydań na różne poziomy. Po za tym można słuchać radia, audiobooki, które także można dobrać do swojego poziomu.
R
robert87

www.bbc.co.uk/polish/
do jazdy samochodem zdecydowanie polecam zgrane wczesniej mp3 z tej strony.
krotkie ,humorystyczne dialogi i historyjki.
a co najwazniejsze opatrzone polskim komentarzem co ma ogromny wplyw na bezpieczenstwo jazdy(nie dekoncentruje jak w przypadku radia czy audycji w oryginale)!!!!
Uwaga! brak funkcji download (ja nagralem poprzez <my mp3>
Janekdzbanek79

Ähnliche Threads