M | mrc |
![]() | munk2 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | aleksandra.rosiek |
munk2 - Przykład takiego nagrania można znaleźć na poziomie A1, temat 26 (W wolnym czasie), lekcja 2 - ćwiczenie "mówienie o swoich upodobaniach", https://www.etutor.pl/lessons/en/a1/26/2/38405?forceBrowsingMode=1 chodzi mi o dokładnie o zdanie nr 9. Nie brzmi ono zbyt naturalnie...
-
vor 8 Jahren
|
+1 |
aleksandra.rosiek - Serdecznie dziękuję za dokładne zaznaczenie, o którym nagraniu mowa. Uprzejmie informuję, że przekazałam już ten problem do osób decyzyjnych w tym temacie :-).
-
vor 8 Jahren
|
|
K | KBPL |
aleksandra.rosiek - Na podanej przez Pana liście słówek słychać w większości tylko męskich lektorów. Przy którym słowie/zdaniu mamy do czynienia ze wspomnianą lektorką? :-)
-
vor 8 Jahren
|
|
mrc - Proszę wyszukać 'It was a helpful advice, I appreciate it.' tak jak pisał KBPL. Nie wiem, czy skrzeczący czy nie (;-), ale lektorka ma dziwną (i mnie osobiście denerwującą) tendencję do wchodzenia w wysokie tony. Trochę jak uptalk, ale w pierwszej części zdania.
Dla mnie nie chodzi o wymowę słownikową czy jakąś inną - akurat sam w miarę dobrze łapię mówiony angielski. Pozostali lektorzy (na pewno brytyjscy) mają normalną, 'neutralną' intonację, więc ta pani wprowadza dla mnie dysonans. Nie szukałbym też w wymowie słów i zdań w części 'słownikowej' miejsca na dowolne intonacje i wymowę - to raczej powinno być neutralno-wzorcowe. Tak to jest w każdym innym słowniku. - vor 8 Jahren |
+2 |
KBPL - Wydawało mi się że jednoznacznie określiłem o które nagranie chodzi;-) "It was a helpful advice, I appreciate it."
[usunięte przez administratora, ze względu na obraźliwy ton wypowiedzi] - vor 8 Jahren geändert: vor 8 Jahren |
0 |
aleksandra.rosiek - @mrc - serdecznie dziękuję za dokładne zaznaczenie, o którym nagraniu mowa :-). Problem został przekazany do osób decyzyjnych.
-
vor 8 Jahren
|
|
B | bacha24 |
![]() | piotr.grela |
![]() | aleksandra.rosiek |
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2023? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪
A1 po zmianach, moje odczucia, prośba o Wasze opinie
Jakie są Wasze pozytywne doświadczenia w nauce z eTutorem?
Kontynuacja angielskiego czy nowy język
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.