![]() | danutka176 |
![]() | wojtek.j eTutor Mitarbeiter |
danutka176 - Choć odpowiedź przyjmuję jako pewnik, to jednak jestem zdziwiona, gdyż w powtórkach miałam takie zdanie: 'Four tickets for the concert, please' i odniosłam się podwójnym kliknięciem do wymowy słowa, a tym samym zapisu fonetycznego słowa concert.
Stąd moje pytanie. Pozdrawiam - vor 7 Jahren |
|
danutka176 - Szanowni Państwo, wielkie zdziwienie! Otworzyłam tablet, a tam zastałam niezamkniętą stronę, na której sprawdzałam, to co wcześniej budziło wątpliwości. Nie podoba mi się to, że zamiast uczciwej odpowiedzi, robi się zmianę na stronie, uzupełniając ją i zmieniając zapis fonetyczny słowa concert, w znaczeniu koncert, czasownik uzupełnia się o nazwę tj concert + zapis fonetyczny. Zrobiłam zdjęcia. Dlaczego właśnie tak? Przy słowie concert w znaczeniu koncert był niepoprawny zapis fonetyczny.
-
vor 7 Jahren
|
|
![]() wyraźnie napisałem, że zapis jest poprawny, aczkolwiek nieodpowiadający części mowy i hasła zostały rozdzielone. Nie dodałem jednak, że odpowiadał znaczeniu czasownikowemu, za co przepraszam. Nic nie zostało dodane, wpisy zostały jedynie rozdzielone, a ich formatowanie zostało zmienione, aby odpowiadało ich odmiennej transkrypcji i wymowie. - vor 7 Jahren |
|
danutka176 - Panie Wojtku,
wyraźnie podkreślam, że zapis fonetyczny przy rzeczowniku concert był wcześniej JEDYNYM fonetycznym zapisem na tej stronie. Dodany został poprawny zapis fonetyczny rzeczownika concert i słowo concert wraz zapisem fonetycznym w znaczeniu czasownikowym. Sprawa nie jest warta tak rozległej korespondencji...Pozdrawiam - vor 7 Jahren |
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
Czy znaki fonetyczne prefiksu w wyrażeniu ' non-profit ' są poprawne?
Czy wymowa słowa pensioner jest poprawna?
Jak poprawnie wymawiać słowo "deficit"?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.