![]() | abmmichal |
![]() | piotr.grela |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | abmmichal |
![]() | abmmichal |
parseq - O jakim wydłużeniu mówisz?
Ile tematów (tych z trzema lekcjami w środku) robisz na miesiąc? Ile dziennych powtórek? Odpowiedzi są dla mnie istotne, bo Twój etap jeszcze przede mną. - vor 6 Jahren |
+1 |
abmmichal - parseq - ponowne, powtórkowe przerobienie kursu np. b1 lub b2, trwa dłużej niż się spodziewałem przy rozpoczęciu powtórki.
W celach nauki mam zaznaczone pięć lekcji tygodniowo ( tj. małych odcinków kursu wchodzi w lekcje, kurs say it oraz lekcje specjalne ); powtórek wykonuję dziennie 60 - 80. Lekcje raz przerabiam szybko ( 10 - 15 min ) innym razem bardzo długo trzy pięć razy dłużej. - vor 6 Jahren |
+1 |
R | radmar2 |
parseq - Słuszne spostrzeżenie!
Przekrojowe testy, na które "od zawsze" pokornie czekam, też powinny temu zaradzić. Może nawet do testu byłoby łatwiej sięgnąć niż do kompendium... - vor 6 Jahren geändert: vor 6 Jahren |
+2 |
![]() | abmmichal |
![]() | abmmichal |
parseq - Część wiadomości z kursu A2 może faktycznie gdzieś w drodze przez B1/B2 wylecieć. Jednak trudno mi sobie wyobrazić potrzebę powtarzania A1 po przerobieniu B1 czy B2.
-
vor 6 Jahren
|
+2 |
![]() | abmmichal |
![]() | abmmichal |
![]() | abmmichal |
parseq - Interesujące obserwacje. Z opisu wynika, że powtarzanie (a zapewne i dziewicze przerabianie) zajmuje coraz więcej czasu wraz ze wzrostem poziomu kursu. A wydawało mi się, że jeśli kursy mają jednakowo po 50 tematów po 3 lekcje, to czas na ich przepracowanie powinien być porównywalny. Poza kursem powinniśmy słuchać i oglądać nagrania, coś pisać i mówić. Robi się z tego więc istotny wysiłek na dobę, oczywiście najlepiej 5-7 dni/tydzień. Hmm. I jak się to ma do deklarowanych (reklamowo?) przez ET 15 minut dziennie, które mają już przynieść realny efekt? Po ilu latach?
@abmmichal: Czy przeszedłeś już C2 (kurs ET) ? - vor 6 Jahren |
|
abmmichal - parseq- tak przepracowałem cały kurs A1 do C 2, Dirty English, Say it, oraz Business English, stary Travel około 70 %, nowego nie tykam. Stary travel - słuzyl mi jako narzędzie cwiczenia mòwienia.
Generalnie jest taki trend im wyzszy poziom tym dłużej. Na pewno dotyczy to poziomów od A1 do b2. C1, C2 - bardzo koncenrują się słownictwie - nauka toczy się inaczej, bardziej ròwnomiernie. - vor 6 Jahren geändert: vor 6 Jahren |
0 |
![]() | piotr.grela |
![]() | abmmichal |
![]() | piotr.grela |
![]() | abmmichal |
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2023? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪
czy faktycznie, tego typu kurs z czasem mnie czegoś nauczy?
Skąd znacie stronę eTutor.pl do nauki języka angielskiego?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Ja przerabiam B2 od początku, ale tylko dlatego, ze eTutor zmodernizował ten poziom i pomimo wcześniejszego przerobienia wszystkich wcześniejszych lekcji mam go jako niezaliczony. W celu powtórki B2 przerwałem C1.
I oczywiste dla mnie jest, że na eT świat się nie kończy. I nic nie pomaga w nauce tak, jak kontakt z żywym językiem. Nie tyle słuchanie, co konieczność mówienia. - vor 6 Jahren geändert: vor 6 Jahren