L | Leadership22 |
![]() | darkobo |
Leadership22 - W takim razie to nie moje tłumaczenie jest niepoprawne tylko samo zdanie: 'All religions have different beliefs and traditions.' jest nie do końca przemyślane. Zatem zdanie: 'Each of religions have different beliefs and traditions.' byłoby właściwsze.
-
vor einer Jahr
geändert: vor einer Jahr
|
+1 |
darkobo - Coś mi się zdaje, że w języku angielski tak się właśnie mówi, a samo "all" używa się nie tylko w znaczeniu "wszyscy", ale też jako "każdy, - a, - e".
-
vor einer Jahr
|
+1 |
Leadership22 - A ja uważam, że można powiedzieć i tak i tak, ma to jednak inne tłumaczenie tak jak napisałem. Aby uwzględnić to co ty napisałeś i by było ładniej stylistycznie moim zdaniem należałoby napisać: Each of religions have different beliefs and traditions.'
-
vor einer Jahr
|
+1 |
Leadership22 - Darkobo kliknij podobne wątki na samym dole. Na podstawie tego co tam pisze wydaje mi się, że jeszcze lepszym zdaniem w tym wypadku byłoby zdanie: 'Every religions have different beliefs and traditions.', gdyż być może stwierdzenie: 'Each of religions' bardziej by pasowało do rzeczy (w tym przypadku religii) wskazanych wcześniej w tekście.
-
vor einer Jahr
|
+2 |
darkobo - O, dzięki, faktycznie zagadnienie było już rozważane.
Zwracam uwagę, że pracownik eTutor zaproponował jako zamienne zwroty "Every religion", "Each religion" )bez "of" i liczby mnogiej, jednakże być może Twoje propozycje też są OK)/ trzeba byłoby może bardziej poszperać po necie. - vor einer Jahr |
+1 |
Leadership22 - O widzisz przegapiłem, dzięki. Na pewno 'Each religion' czyli każda religia to liczba pojedyncza i 'Each'-każda, a 'Each of' -każda z, ale 'Each of religions' czyli każda z religii , słowo religion będzie chyba w liczbie mnogiej czyli z końcówką "s" (religions).
-
vor einer Jahr
|
+2 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
Czy poprawnie przetłumaczono zdanie "All religions have their own beliefs and traditions"?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.