ANMELDEN

Nie uważacie, że lektor mówi za szybko?

vor 12 JahrenLetzte Aktivität: vor 12 Jahren
Lektor mówi zbyt szybko i nie zawsze rozumiem treść wyrazu :(
tadeuszs
cinderella - Witaj

Ale to pozwoli Ci szybciej osłuchać się z językiem. Trust me!
- vor 12 Jahren

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 4

Witam, jeżeli rzeczywiście chcesz się nauczyć języka to nie powinno ci to przeszkadzać.

Pozdrawiam.
?
Gość

Ileż już na tym forum było takich pytań.Na poziomie A1 lektorzy mówią super wolno im dłużej spędzasz czas z Tutorem tym mniej przeszkadza Ci tempo mowy lektora.Jak wejdziesz na wyższy poziom i wrócisz do niższego to uwierz mi to żółwie tempo będzie karykaturą wymowy.Wszystko przed Tobą czas nauki da Ci wiedzę a tym samym padną bariery i w mówieniu po angielsku i rozumieniu angielskiego.Zaufaj mi i rób swoje czyli ucz się systematycznie.Powodzenia,trzymam kciuki.
ipon

"Witam, jeżeli rzeczywiście chcesz się nauczyć języka to nie powinno ci to przeszkadzać."
To przeszkadza. I nie ma tutaj nic do rzeczy moje chcenie. Jest to rzeczywisty problem i jak nie umiesz doradzić to nie odpowiadaj, chyba, że chodzi Ci o nabijanie licznika. Pozdrawiam,
krysia05
Gość - Nie chciałem nikogo urazić. A jeżeli rzeczywiście to jest problem, to na dole każdej strony jest link "zgłoś problem" i tam należy kierować swoje uwagi.

Pozdrawiam.
- vor 12 Jahren
Ewa-Sally - Wyraziłeś się niezręcznie, to tak jakbyś decydował, co ktoś ma czuć. Lepiej już byłoby napisać "... musisz się przyzwyczajać".
Swoją drogą rzeczywiście jest jeszcze w serwisie "trochę" błędów - różnego rodzaju (to naprawdę przeszkadza) i należałoby każdy taki przypadek serwisowi pokazywać palcem. Przeważnie zgłaszam i zaraz poprawiają. Takich z niedokładnymi nagraniami nie zgłaszałam, bo się już przyzwyczaiłam. ;)
- vor 12 Jahren

jak miałem na początku wrażenie, że jest za szybko to odsłuchiwałem kilka razy pod rząd, na maksymalnej koncentracji. Zdecydowanie pomaga. Korzystaj też z podcastów, aby się osłuchać ( nawet jak masz kłopoty ze zrozumieniem).
rupcio

Ähnliche Threads