M | magduska82 |
![]() | ipon |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | motylica113 |
R | Rohdar |
Ewa-Sally - Jak to "brak informacji o wynikach testów w przystępnym miejscu np. przy każdej lekcji"?
Od razu po zakończeniu testu dostajesz informacje co zrobiłeś dobrze a co źle i jak to powinno być, a potem w dowolnym momencie możesz klikać na zielone ptaszki na liście wszystkich lekcji albo na napis 'Zobacz wyniki' pod spisem treści konkretnej lekcji i sobie przypomnieć co było źle i warto dopracować. - vor 11 Jahren |
|
Rohdar - Nie chcę testów wykonywać zaraz po przerobieniu lekcji, bo nie stanowi to dla mnie cennej informacji. Chciałbym sprawdzać swoją wiedzę po kilku tygodniach i co kilka tygodni. Chciałbym wiedzieć czy w kolejnym podejściu do testu uzyskałem lepszy czy gorszy wynik oraz ile razy podchodziłem do danego testu. Obecnie stosunkowo trudno uzyskać te informacje, a z poziomu lekcji jest dostęp tylko do ostatniego wyniku. Gdy mam np. 20 zielonych ptaszków przy testach to nie wiem, który wykonałem na 100%, a który na 80%, a to dla mnie duża różnica... c.d.n.
-
vor 11 Jahren
|
-1 |
Rohdar - Pozwolę sobie przytoczyć swój komentarz z innego wątku. W mojej opinii kolor haczyka nie jest wystarczającą informacją. Najlepiej byłoby gdyby obok haczyka był wynik ostatniego testu, a kliknięcie w haczyk przenosiło do listy wszystkich wyników danego testu (takiej jak "podejścia do egzaminów" w zakładce "zadania" (tak na marginesie to tutaj brakuje informacji z jakiej lekcji był dany test), ale związanej z jednym testem). Dopiero po kliknięciu w dowolne "podejście do egzaminu" z tej listy prezentowany byłby dany test. W tej chwili, nawet gdybym chciał sprawdzać wyniki testów klikając haczyk to najpierw widzę swoje błędy i poprawianie w tym momencie testu nie ma już sensu. Pozdrawiam.
-
vor 11 Jahren
|
|
Ewa-Sally - Też nie robię testów od razu, tylko po dłuższym czasie i z reguły hurtem, bez przypominającego zaglądania do lekcji. Wyniki moich testów z podziałem na poziomy wpisałam sobie w arkusz kalkulacyjny, w kolumnach: nr lekcji, ile pkt. zdobyłam, ile należało, jaki to %, uwagi (jakie treści mam powtórzyć). Potem arkusz wyliczył mi jaki % całego poziomu umiem. Powtarzam test, jeśli mam źle jakieś całe zadanie i wtedy zastępuję stary wynik nowym. Po drodze trafiałam na różne błędy techniczne, wszystkie zgłaszałam autorom serwisu i poprawiali. Moim zdaniem testy powinny działać na wszystkim, tablet czy nie tablet. Jak ci coś nie działa, to od razu pisz do eTutora.
-
vor 11 Jahren
|
+2 |
Rohdar - Nothing more, nothing less... Tylko chciałbym, aby to było w etutorze, a nie excelu :) Mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu. Co do tabletów to autorzy się już wypowiadali na forum i pozostaje chyba cierpliwie czekać. Generalnie nie działają ćwiczenia, w których trzeba coś przesuwać lub przestawiać. Pozdrawiam.
-
vor 11 Jahren
|
+2 |
motylica113 - Rohdar a jak sobie ustawiasz tą stałą ilość powtórek? bo nie do końca to zrozumiałam od strony technicznej? mówisz o stałej liczbie nowych powtórek (czyli dodanych dziennie słówek) czy powtórek w sumie do zrobienia tych z kalendarza i tych nowych? bo w kalendarzu są to dane liczbowe zmienne...
-
vor 11 Jahren
geändert: vor 11 Jahren
|
|
V | Vanilkah |
![]() | jadociebie |
![]() | stefankmiot |
![]() | felicja-alicja |
![]() | adamdor |
![]() | szymonidas |
![]() | agnieszka94 |
![]() | david1 |
J | juli441 |
D | dkliber-szymczak |
![]() | mamaangela |
![]() | dptasz |
brampton - Ja robię podobnie. Powtórki, nowa lekcja i ćwiczenia. Jeżeli jestem zmęczona robię tylko cześć lekcji, resztę zostawiam na następny dzień. Na koniec zostawiam sobie gry językowe. Ważna tez jest systematyczność.
-
vor 9 Jahren
|
|
K | kkoguciuk1 |
![]() | barmac05 |
? | Gość |
fajna strona do nauki angielskiego i nie tylko :)
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.