? | Gość |
![]() | TLK |
Gość - dzięki za pomoc-doceniam to:) stronkę znam :)ale nadal nie wiem jak to się ma do mojego pytania:)troszkę wykracza ono podane przykłady
-
vor 14 Jahren
geändert: vor 14 Jahren
|
|
TLK - sunglasses to rzeczownik w liczbie mnogiej, natomiast pytanie czy jest on policzalny czy niepoliczalny - szukam w słownikach - wtedy sprawa przyimka stanie się jednoznaczna - no..prawie-:)
-
vor 14 Jahren
|
|
Gość - ...hmm no ja bym powiedziała, że sunglasses są policzalne ale w gramatyce angielskiej inaczej jest niż w matematyce:)
-
vor 14 Jahren
|
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | TLK |
Gość - Bardzo ci dziękuję za fatygę i pomoc. Racja!Ja też bym powiedziała sunglasses bez "the" ale nie potrafię wyjaśnić dlaczego.Dla mnie tak po prostu lepiej brzmi:)ach z tym anglikiem wg filologów to zawsze jakiś dylemat:)
-
vor 14 Jahren
|
|
Gość - ktoś mi tu zarzucił, że nie pisze się: "a lunch" i "a dinner":) troszkę mnie to rozbawiło, bo jakieś 15 lat temu moja nauczycielka od angielskiego wbijała mi do głowy, że jest:"a breakfast", "a dinner", bo ja samoistnie opuszczałam przedimki:)
-
vor 14 Jahren
|
|
Gość - nie wiem...albo ona była taką kiepską nauczycielką albo język tak się zmienił:)
-
vor 14 Jahren
|
|
TLK - ja też mam często rozterki, bo nauczyciele swoje - a życie swoje. Jak pytam nativa to bywa niezły ubaw. Dobrze,że ja już nie dostaje ocen w szkole -:) i moge uczyć się języka z zainteresowaniem, a nie ze strachem
-
vor 14 Jahren
geändert: vor 14 Jahren
|
|
tworzenie zdań w języku niemieckim / "Robisz to bardzo dobrze"
"I have zero tolerance for smokers" vs "I've got zero tolerance for smokers."
Błąd w teście do lekcji C1-10-1) It is still a taboo?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.