ANMELDEN

Nowy wygląd strony głównej eTutor.pl

geändert: vor 10 JahrenLetzte Aktivität: vor 9 Jahren
Miło nam poinformować, że w dniu dzisiejszym udostępniony został nowy wygląd strony głównej.

Wprowadzone zmiany obejmują przede wszystkim zmniejszenie ilości treści na stronie oraz wprowadzenie bardziej żywej grafiki, która zawiera elementy charakterystyczne dla Wielkiej Brytanii i Ameryki. Strona dobrze wyświetla się na urządzeniach mobilnych.

Mamy nadzieję, że decyzja o odświeżeniu szaty graficznej zapewni wszystkim aktualnym oraz przyszłym Użytkownikom platformy łatwiejszy i bardziej przejrzysty dostęp do informacji na stronie a co najważniejsze – przyczyni się do znacznie bardziej przyjemnego korzystania ze strony :-)

Pozdrawiam!
aleksandra.rosiek
karolinkat92 - fajne to jest
- vor 9 Jahren

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 5

Mile mnie ten widok zaskoczył :)
Nowocześnie i z klasą.
futbolowa

Dzień dobry,

Czy jest opcja udostępnienia linku do powtórek z nowej strony głównej?
Strasznie mi tego brakuje, muszę robić dwa razy więcej kliknięć.
Obecnie korzystam ze starej wersji.

Co do nowej szaty graficznej - kwestia gustu.
Ja preferuję użyteczność od fajerwerków ale chyba obecnie jest straszne parcie na tego typu rozwiązania.
Nie wiem dlaczego.
S
senkal

Widzę, że nie ma już możliwości wyboru starej wersji strony głównej.
No trudno.
Proszę tylko nie zmieniajcie pozostałych rzeczy na stronie, są w odpowiednich miejscach i proszę zostawcie to tak jak jest :D
S
senkal
renata_k - Tego nie możemy obiecać, ale się postaramy ;)) - vor 10 Jahren

W sumie dla mnie jest to bez znaczenia jak wyglada strona startowa, chociaz musze przyznac, ze jest ladna
i nie meczy oczu. Zawsze zalezy mi na funkcjonalnosci programu.
Chcialbym moc dodawac slowka i notatki innych uzytkownikow oraz miec dostep do gotowych
listy slowek najczesciej wystepujacych w jezyku angielskim.
Obecnie, spedzam polowe czasu w etutorze, na wpisywaniu wlasnych slowek i notatek a wolalbym, spedzic wiecej czasu na powtorkach a zaoszczedzony czas poswiecic na czytanie Archera, Grishama czy tez kryminalow Paula Fincha.

A jedna rzecz, zbyt latwo uruchamia sie przy powtorkach interface Remove item from repetition.
piotr.grela
vor 10 Jahrengeändert: vor 10 Jahren

Chciałbym wypowiedzieć się po dłuższym czasie używania nowej strony głównej.
Estetyka - wiadomo rzecz gustu - nie będę się wymądrzał, ale usability fatalne.
Kto zdecydował i jakimi kierował się argumentami, by usunąć ze strony głównej dostęp do powtórek, ćwiczeń i społeczności.
To tylko proste linki bez jakiejkolwiek logiki, a jak sadzę używane przez większość kursantów znacznie częściej niż profil czy lekcje. Jeżeli ktoś uczciwie pracuje, to powtórki wykonuje codziennie. Z kolei codzienne przerabianie lekcji błyskawicznie generuje takie liczby powtórek, że nauka staje się czynnością o której myśli się z obrzydzeniem (wiem bo przez dłuższy czas robiłem średnio prawie lekcję dziennie - koszmar :-))

Jeżeli strona główna etutor ma być nowoczesna to IMHO:
- powinna zwierać kafle z linkami do niemal wszystkich funkcjonalności. Wtedy strona główna pełni swoja rolę i maksymalnie ułatwia użytkowanie.
- kafle winny zawierać skrótowe informacje (np: liczba powtórek dla kafla powtórek, liczna nowych postów dla kafla forum, ostatnia przerobiona lekcja dla lekcji. itd)
- kafle winny być grupowane np tak jak grupowało elementy dawne menu
- no i należałoby usunąć nieco żałosne elementy reklamowe które bardziej zniechęcaja niż odwrotnie. Szczególnie w kontekście zalogowanego użytkownika. Może one mają sens dla gościa strony ale nie w takiej formie.
P
pawfen
vor 10 Jahrengeändert: vor 10 Jahren
rupcio - Pewnie masz rację z punktu widzenia użytkownika, ale ja myślę że oni zrobili stronę główną dla tych osób które nie mają konta. Strona nie zawiera w zasadzie żadnych treści oprócz ikonki "rozpocznij naukę". Wydaje się że klikniesz a angielski sam ruszy z kopyta:)Jak jest to wszyscy wiemy. Na szczęście ostatnio wprowadzili dużo sensownych zmian, więc (przynajmniej ja) wybaczam im stronę główną. - vor 10 Jahren
pawfen - Ja też życzę im jak najlepiej - dlatego się wypowiadam :-)
Problem w tym, że strona główna jest słaba z marketingowego punktu widzenia.
"Nie obiecuje" przypadkowemu gościowi bogactwa które jest po nią :--)
- vor 10 Jahren geändert: vor 10 Jahren

Ähnliche Threads