Przywrócenie słówek oznaczonych jako wyuczone do powtórek
vor 15 Jahren
W jaki sposób można przywrócić wybranemu słowu z danej listy słówek ststus do powtórek, jeżeli wcześniej oznaczono go jako wyuczone dobrze?
Pozdrowienia
W jaki sposób można przywrócić wybranemu słowu z danej listy słówek ststus do powtórek, jeżeli wcześniej oznaczono go jako wyuczone dobrze?
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
Antworten: 1
+2
Jeśli dobrze rozumiem, to chodzi Ci o to, by ono było szybciej w powtórkach?
Każde słówko, nawet te które ciągle oceniamy na 4 jest w systemie powtórek i któregoś dnia system nam je przypomni. Algorytm sam oblicza kiedy je zapomnimy i wtedy nam je przypomina, te które wcześniej ocenialiśmy gorzej pokazują nam się częściej, a te które zaznaczaliśmy jako już opanowane przypomina nam po kilku dniach, potem tygodniach, potem miesiącach (ja np mam już parę słówek w czerwcu 2011 :D )
Jeśli chcesz by jakieś słówko przypominało ci się częściej, to po prostu zaznaczaj je podczas powtórek 2 lub 1 za pierwszym razem, wtedy program będzie Ci je przypominał coraz częściej.
A jeśli chcesz już w tym momencie mieć te słówko codziennie w powtórkach, to znajdź je (przez obcję szukaj, lub w liście słówek)potem kliknij na minusik przy nim (wtedy wyrzucisz je całkowicie z powtórek) a potem jeszcze raz kliknij na plusik przy nim (wtedy ponownie je dodasz i algorytm będzie dla niego liczony od początku).
Jednak pamiętaj, że program jest dość dobrze przemyślany tak, byśmy nie marnowali czasy na powtarzanie codziennie całego materiału, tylko to co już zapomnieliśmy. W przeciwnym razie ja np codziennie musiałabym przerabiać po 4000 powtórek - a ledwo z tymi co mam sobie daję radę (a mam średnio po 200 - 250)
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.