M | mlesniewska1 |
maria88 - Dziękuję za odpowiedź. Chyba wszystkie wymienione wątki znam, ale nie znajduję rozwiązania mojego problemu.
Jeszcze spokojnie sprawdzę. Wróciłam do nauki po kilku miesiącach i wydaje mi się, że nastąpiły zmiany na gorsze. Np. zostały usunięte "powtórki słówek w zdaniach", bardzo fajna sprawa (ja nie czytałam zdań, tylko je odsłuchiwałam), przedtem też nie miałam problemu z ustawieniem ilości słówek do powtórek, a teraz nie mogę sobie z tym poradzić. - vor 8 Jahren geändert: vor 8 Jahren |
|
mlesniewska1 - Masz rację. Zmiany w ostatnich miesiącach polegające na próbie przeniesienia dotychczasowych funkcjonalności do aplikacji mobilnej są trochę żenujące :-( Choć w zasadzie jest to odwrotnie - eTutor próbuje bowiem dopasować starą aplikację desktopową do nowej mobilnej, co w przypadku ograniczeń jakie niesie oprogramowanie smartfonów nie jest zbyt dobrym pomysłem. Przerabiałam to kilka lat temu w firmie o innym profilu i wówczas okazało się, że nie specjalnie da się pogodzić oba odmienne środowiska. Aby nie ograniczać "starych" funkcji trzeba było zbudować zupełnie niezależną nową aplikację mobilną. W przeciwnym razie każda jedna nowa zmiana powodowała przysłowiowe trzy błędy w starej.
-
vor 8 Jahren
|
0 |
mlesniewska1 - c.d. I taką sytuację mamy teraz w eTutor - niektóre funkcje nie przystające do aplikacji mobilnej zostały usunięte. Co chwilę coś "starego" nie działa (a to zliczanie punktów, a to powtórki, a to dodawanie notatek, a to ... itd). Co wcale nie oznacza, że nie ma nowości i poprawy wyglądu czy działania. Jak to zwykle bywa: coś za coś.
-
vor 8 Jahren
geändert: vor 8 Jahren
|
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.