![]() | Danny373 |
![]() | K4M17 |
jerzy_pozoga - Hej knorwid,
Zapewne miałeś na uwadze wycinek z wątku "MATURA" na Forum. A to było niedawno. - vor 12 Jahren |
+1 |
K4M17 - Jerzy, jesteś wielki! Rzeczywiście, wpis Auxili w wątku https://www.etutor.pl/pytania-jezykowe/watek/50746-MATURA.html
-
vor 12 Jahren
|
+3 |
jerzy_pozoga - Hej KNorwid,
Ja, również ciebie podziwiam z powodu zapału do bardzo licznej ilości powtórek. Ja, nie lubię powtórek z powodu skojarzenia z paciorkami różańca, na okrągło to samo. - vor 12 Jahren |
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | jerzy_pozoga |
A | anialew |
Danny373 - Ja nie mam pojęcia. Może to jak w tej zasadzie: 20% talentu, 80% pracy?! Może mają po prostu takie specyficzne predyspozycje akurat do języków?! Najlepsze, kiedy w tym pierwszym filmie pytają Emanuela jak uczył się ich języka, on skromnie odpowiada coś w tym stylu: "po prostu wziąłem książkę i zacząłem się uczyć..." ;-)
-
vor 12 Jahren
geändert: vor 12 Jahren
|
|
jerzy_pozoga - Witaj anialew,
Na twoje pytanie- ...gdzie o tym poczytać? Ja już dawniej byłem TYM zainteresowany. Jestem pełen podziwu i cichej zazdrości dla TYCH co mają dobrą pamięć. Zgromadziłem wiele ciekawych artykułów na ten temat. A dla mnie samego w nauce gramatyki potrzebny- spokój, opanowanie, mocna potrzeba, zainteresowanie co mówią w BBC Panorama, co jest nowego w nauce lub prog. Discovery, itp. U mnie w domu dziewczyna-studentka 25 lat,poprawiała mnie podczas pisania zdań na tablicy i ja bywałem zawstydzony. Zaimponowała mi wspaniałą pamięcią i znajomością gramatyki English. Pozdrawiam, JKP - vor 12 Jahren geändert: vor 12 Jahren |
|
![]() | jerzy_pozoga |
absolwentka - Może coś w tym jest. Ja uważam, że mój mózg jest za mały, aby pomieścić taką ilość języków. Poza tym życia by mi zabrakło, próbując się ich nauczyć... Tak sądzę!
-
vor 10 Jahren
|
|
![]() | mniszka |
![]() | piotr.grela |
futbolowa - O to właśnie chodzi. Trudno mówić, że zna się jakiś język obcy biegle, skoro nawet w mowie rodzimej ma się spore braki. I uważam, że każdy z nas je ma - niezależnie od wiedzy i wykształcenia.
-
vor 10 Jahren
|
+2 |
![]() |
+4 |
Shadowing – sprawdzona metoda na poprawę Twojego angielskiego
Czy macie jakieś doświadczenie w konwersacje z native speakers przez Internet?
Jak wam idzie nauka? Wątek motywacyjny ;)
[poznajmy się] Użytkownicy etutor.pl
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.